Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Reprezentantii Siemens sunt de parere ca numai companiile specializate au sanse sa realizeze profit pe acest segment, avand in vedere ca piata panourilor solare s-a micsorat de patru ori.
'Ne-am retras din sectorul solar. Baza acestei decizii este una corporate. Siemens nu a produs niciodata panouri solare si credem ca industria aceasta este oarecum condusa de producatorii de panouri. Ramânem prezenti în toate proiectele pe care le dezvoltam pentru zona de automatizari, de statii electrice, deci zonele unde într-adevar Siemens poate aduce beneficii clientilor', a declarat intr-o conferinta de presa Petru Ruset, directorul Divizie Energy Fossil Generation, Wind Power, Solar&Hydro and Power Transmission, Siemens România.
Petru Ruset considera ca principalele amenintari pentru sectorul energetic în viitor sunt legate de stabilitatea sistemului legislativ, evolutia preturilor în piata materiilor prime si, nu în ultimul rând, pozitionarea Europei din punct de vedere al competitivitatii în raport cu zona Asia.
Grupul cauta cumparatori interesati de afacerile in industria panourilor fotovoltaice si pentru Solel, o companie israeliana, achizitionata pentru 320 milioane de euro, in urma cu cativa ani.
Siemens Solar si Hydro Divizion au obtinut venituri de doar 300 milioane de euro, din cauza reducerilor subventiilor germane din aceasta industrie si a cresterii presiunii preturilor de pe aceasta piata.
Cat despre energia regenerabila, Siemens intentioneaza sa se focuseze pe energia eoliana si pe hidroenergie.
Aceasta hotarare de a vinde afacerile de sute de milioane de euro din industria energiei solare a fost luata de companie in urma eforturilor depuse de a-si restructura activitatea. Siemens, una dintre cele mai mari companii din Germania, a inregistrat o incetinire a cresterii veniturilor in cel de-al patrulea trimestru fiscal, ceea ce demonstreaza ca cererea pentru produsele germane a fost afectata de criza economica.
Analistii preconizeaza ca managementul grupului va prezenta un plan de scadere a costurilor de patru miliarde de euro, care ar putea cuprinde concedieri si chiar inchiderea unor unitati din cele 190 de tari in care activeaza.
Siemens concediaza in Elvetia ca sa angajeze in Romania si China
Grupul industrial german intentioneaza sa isi mute unele operatiuni in tari precum Romania sau China. In tara noastra, grupul a publicat deja anunturi de angajare pentru ingineri si programatori.
Cu o activitate de peste 100 de ani în România, Siemens este cea mai mare companie din România care detine solutii inovatoare complete în segmente de activitate precum Energie, Sanatate, Industrie, Infrastructure & Cities. Siemens are sediul central în Bucuresti si prezenta regionala în Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Târgu
Mures, Timisoara.
28/02/2013 - Acest articol a fost citit de 2439 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 28 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |