EPLAN FieldSys - Calcularea automata a lungimilor cablurilor


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

EPLAN FieldSys - Calcularea automata a lungimilor cablurilor


Inginerie, nu desenare! Acesta este unul din scopurile noastre, iar functiile avansate oferite de platforma EPLAN ajuta utilizatorii sa fie cat mai aproape de acest tel! Una din aceste functii este modulul pentru trasee de cabluri FieldSys.

FieldSys

Unele dintre componentele cele mai importante din instalatiile electrice complexe, in special din punct de vedere financiar, sunt cablurile. Alegerea unui cablu corespunzator aplicatiei poate avea un impact semnificativ asupra costului total al proiectului, dar chiar si un cablu ales corespunzator poate aduce pierderi daca lungimile nu sunt estimate corect.


Estimarea lungimilor de cabluri se face uzual prin masurari manuale pe desenele mecanice ale instalatiilor, metoda ce poate duce la greseli prin omiterea unor trasee de cabluri sau prin identificarea gresita a traseului cel mai scurt pentru o anumita conexiune. In plus, metoda este anevoioasa si consumatoare mare de timp pentru inginer. Chiar si dupa masurarea initiala a lungimilor cablurilor pot aparea probleme semnificative in cazurile foarte probabile in care sunt necesare modificari in traseele de cabluri, fie prin amplasarea diferita a tablourilor electrice sau a echipamentelor din camp, fie prin mutarea completa a traseelor. De multe ori, astfel de modificari inseamna reluarea aproape de la zero a masurarii lungimilor de cabluri.


Modulul EPLAN FieldSys vine sa rezolve tocmai aceste probleme! Desenul mecanic pe care se fac in mod normal masurarile manuale ale lungimilor poate fi importat la scara in proiectul electric EPLAN si devine un plan topologic. In continuare, tablourile si echipamentele electrice din camp - motoare, senzori, cutii locale, butoane, corpuri de iluminat - se amplaseaza precis pe desenul de ansamblu, sub forma unor simboluri speciale, folosind un navigator. Utilizarea navigatorului ofera toate avantajele platformei: operatii de tipul drag&drop, referinte automate, preluarea directa a caracteristicilor tehnice, editarea globala, s.a.m.d. Odata plasate componentele pe planul topologic, traseele de cabluri se reprezinta sub forma unor linii logice de conectare intre echipamente, lungimile acestora fiind determinate automat, iar in punctele de intersectie intre trasee sau in orice punct de schimbare a directiei unui traseu, se pot plasa simboluri speciale pe care se pot defini lungimi suplimentare ale traseelor ce trec prin acel punct. Aceste simboluri permit identificarea precisa a sectiunilor in plan perpendicular pe planul desenului. La final, calcularea propriu-zisa a lungimilor cablurilor se reduce la o comanda de rutare pe intreg desenul, comanda care determina cel mai scurt traseu pentru fiecare conexiune si completeaza automat lungimile de cabluri pe simbolurile de pe schema. In continuare, acestea pot fi folosite pentru generarea automata a jurnalelor de cabluri cu lungimi sau chiar pentru exportul acestora in XLS pentru a fi trimise direct la aprovizionare. Desigur, orice modificare pe planul de amplasare necesita doar o noua comanda de rutare care actualizeaza direct lungimile cablurilor in proiect. Modulul ofera si posibilitatea de a genera rapoarte specifice, de genul: segmentele parcurse de fiecare cablu in parte sau lista cablurilor ce trec printr-o anumita portiune din traseu.

Pentru mai multe informatii sau pentru o demonstratie live a functionarii modulului EPLAN FieldSys, va invitam sa ne contactati!


www.eplan.ro

 
12/06/2014 - Acest articol a fost citit de 2510 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 4 (data de 45 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
1984 - 2014: EPLAN sarbatoreste 30 de ani de...
Importul listelor - alternativa rapida la...
Stirile urmatoare
EPLAN ProPanel Professional - Reprezentarea 3D...
(Re)lansare: noul portal de date EPLAN
IEAS 2014: Lansarea versiunii EPLAN 2.4
EPLAN Electric P8 - Implementarea rapida a...
EPLAN Experience: un nou program de conducere...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric