Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Un mare avantaj al platformei EPLAN este faptul ca toate aceste persoane pot sa lucreze in acelasi mediu si pe aceleasi baze de date. De aceea este foarte importanta gestionarea drepturilor pe care le are fiecare utilizator in accesarea acestor date, dar si zonele din proiecte care le sunt alocate. Pentru a acoperi aceste nevoi specifice, EPLAN ofera doua functii importante: User rights management si Multiuser management.
Modulul de gestionare a drepturilor de utilizatori functioneaza similar cu cel din MS Windows; acesta permite definirea de grupuri de utilizatori cu diverse atributii si drepturi corespunzatoare, incepand cu Administratorii de sistem cu drepturi complete, Editorii de scheme care au posibilitatea sa creeze si sa modifice schemele electrice, pneumatice sau diagramele de proces, Editorii de master data care au sarcina de a intretine bazele de date, cartusele si formele. In plus fata de aceste grupuri standard, fiecare companie are posibilitatea sa isi defineasca propriile categorii de utilizatori, in functie de necesitati. Pentru fiecare grup, se poate defini detaliat la nivel de optiune din meniu ce functii pot accesa utilizatorii de acel tip.
In continuare, fiecarui utilizator al sistemului i se asociaza una sau mai multe categorii de utilizatori, acest lucru ajustand meniurile si barele de butoane ale sistemului pentru a permite utilizatorului sa faca doar operatiile ce au fost activate pentru acel grup de utilizatori. Identificarea utilizatorilor la pornirea aplicatiei se poate face fie printr-o fereastra suplimentara de Login cu nume de utilizator si parola sau se poate folosi utilizatorul din MS Windows.
In editarea proiectelor mari, de sute de pagini schematice, este foarte utila delimitarea zonelor schematice din proiect si alocarea lor anumitor utilizatori pentru a evita editarea aceluiasi set de date simultan. In aceste situatii va poate ajuta modulul de gestionare a proiectelor multi-utilizator care permite definirea de sectiuni de lucru pe baza filtrarii paginilor dupa diverse criterii cum ar fi tipul de pagina (in cazul in care se doreste definirea sectiunilor de lucru pe discipline – electrica, mecanica, proces) sau chiar dupa numele structurilor (tablourilor), in cazul in care toate schemele din proiect sunt electrice. La deschiderea proiectului, fiecare utilizator are posibilitatea sa isi aleaga sectiunea pe care va lucra, limitand astfel zona din proiect la care va avea acces.
Aceste doua module au fost dezvoltate semnificativ in ultimele versiuni, noutati aducand si versiunea EPLAN 2.5 ce urmeaza a fi lansata oficial in cadrul targului international de automatizari IEAS 2015 care va avea loc la Palatul Parlamentului in perioada 8-11 Septembrie 2015.
www.eplan.ro
01/09/2015 - Acest articol a fost citit de 2269 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 4 (data de 27 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "EPLAN" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |