Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Aprobarea de catre Conventie a accesului Romaniei reprezinta concluzia procesului formal de aplicare inceput in 2008 si incununeaza o perioada de cooperare de 25 de ani.
"Acesta este un moment foarte special pentru Romania si pentru relatia sa cu CERN," a declarat ambasadorul Adrian Vierita, reprezentantul UN permanent al Romaniei la Geneva. "Ne mandrim cu realizarile oamenilor de stiinta si inginerilor romani, care au colaborat in ultimii ani cu CERN si au contribuit semnificativ la rezultatele acesteia. Asteptam cu nerabdare sa aprofundam si sa diversificam aceasta colaborare cu Romania in calitate de membru cu drepturi depline, in beneficiul stiintei si al omenirii."
"Avansarea Romaniei la nivelul de membru cu drepturi depline subliniaza importanta colaborarii in cercetarea europeana, in efortul de a intelegere natura la cel mai profund nivel," a afirmat profesorul Sijbrand de Jong, presedintele Consiliului CERN. "Eforturile conjugate au rezultate considerabil superioare celor obtinute individual de state."
"Sunt extrem de bucuros sa ii urez bun-venit Romaniei in calitate de nou membru al CERN", a declarat Fabiola Gianotti, Directorul general al CERN. "Este o perioada interesanta pentru CERN si fizica particulelor, si sunt foarte bucuros deoarece comunitatea stiintifica romana, in special generatiile tinere, si-au crescut acum sansele de a contribui la programul nostru de cercetare international. Exista o adevarata traditie a colaborarii cu Romania si sunt incantat sa fiu prezent azi la consolidarea acestei relatii."
--------------------------------
Contactele bilaterale au fost initiate in 1991, cand a fost semnat un acord de cooperare stiintifica si tehnica intre CERN si Guvernul Romaniei, stablind cadrul legal pentru actiunile viitoare.
In luna aprilie, 2008, Romania a depus o cerere oficiala pentru a se alatura Organizatiei, sperand sa devina membru cu drepturi depline al acesteia si, astfel, sa contribuie efectiv la conducerea Laboratorului. Acordul ce garanta Romaniei statutul de Candidat la aderare a intrat in vigoare pe data de 12 noiembrie 2010.
Comunitatea stiintifica romana din cadrul CERN a crescut in timp si numara la ora actuala in jur de o suta de membri vizitatori. Romania se distinge prin prezenta numeroasa in experimentele LHC- ATLAS, ALICE si LHCb. Cercetatorii si inginerii romani sunt de asemenea implicati in proiectele DIRAC si n_TOF ale cosmotronului, si in experimentul NA62 din cadrul Super cosmotronului si in cadrul instalatiei ISOLDE. Romania este de asemenea activa in Reteaua internationala de calcul si beneficiaza complet de avantajul posibilitatii de transfer tehnologic oferit de CERN, in special prin intermediul apartenentei la reteaua HEPTech.
18/07/2016 - Acest articol a fost citit de 2782 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 4 (data de 30 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Stiri externe" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |