EPLAN Syngineer - Inginerie mecatronica prin colaborare interdisciplinara


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

EPLAN Syngineer - Inginerie mecatronica prin colaborare interdisciplinara


Colaborarea interdisciplinara nu a fost nicicand mai usoara, chiar daca a fost dintotdeauna esentiala! EPLAN Syngineer permite schimbul direct de informatii intre inginerii mecanici, electrici si cei de control al proceselor.

EPLAN Syngineer

Acest lucru este posibil printr-o interfata comuna integrata direct in sistemele de proiectare mecanica si in EPLAN Electric P8 si ofera in acelasi timp o aplicatie generala ce poate fi folosita de toate celelalte departamente implicate intr-un proiect.

Colaborarea actuala clasica intre departamente si discipline presupune schimbul de informatii prin e-mail, probabil sub forma de liste sau schite, uneori chiar telefonic, existand riscul ca unele modificari sa nu fie documentate. Acest mod de lucru creaza foarte des probleme prin faptul ca nu toate modificarile sunt transmise fluent si complet tuturor departamentelor si din aceasta cauza la momentul executiei se poate intampla ca documentele mecanice sa nu corespunda cu cele electrice, sau semnalele din proiectele de automatizari sa nu corespunda 100% cu cele din software-ul pregatit pentru automatul programabil. Un exemplu foarte simplu, dar foarte des intalnit in practica, poate fi pentru un motor: in specificatia initiala, acesta poate fi definit ca un motor standard, de la un anumit producator, care necesita un circuit electric clasic si o logica de comanda bine cunoscuta. Din diverse motive, beneficiarul poate solicita un alt producator pentru acel motor, posibil cu unul sau doi senzori inclusi in motor, sau poate aplicatia se dezvolta si acel motor trebuie controlat mai precis, eventual cu un convertizor. Toate aceste modificari care pornesc de la beneficiar, ar trebui distribuite tuturor departamentelor pentru a se proiecta un suport mecanic diferit, un circuit electric mai complex care sa trateze noii senzori ai motorului sau circuitul de actionare. Dar si programul PLC trebuie sa tina cont de logica noua de comanda impusa de beneficiar. Din pacate, nu toate aceste informatii legate de modificari, sunt transmise la timp tuturor departamentelor, fapt ce se regaseste la final in timpi prea mari de executie, costuri suplimentare sau chiar nemultumirea beneficiarului.

EPLAN Syngineer vine in intampinarea acestor situatii prin oferirea unei platforme comune si interdisciplinare pentru schimbul de informatii intre departamente. Fiecare disciplina poate completa informatiile relevante in sistem iar acestea sunt imediat vizibile si celorlalti utilizatori alocati proiectului. Acest lucru face ca departamentele sa lucreze in paralel, nu secvential, fapt care reduce substantial timpul de dezvoltare al produselor, pe langa cresterea calitatii garantata de accesul direct la informatiile necesare. In plus, pe masura ce se lucreaza pe diferite obiecte ale proiectului, pentru fiecare disciplina in parte se pot stabili status-uri ale progresului pentru a se putea urmari in ce masura se respecta termenele de executie. In cazul aparitiei unei modificari, utilizatorii sunt avertizati si informati automat de aparitia acestor modificari, pentru a putea lua masurile necesare din timp. Chiar si listele de consumatori sau instrumentatie care stau, in mod traditional, la baza comunicatiei intre departamente, sunt un simplu raport in EPLAN Syngineer!

Structura mecatronica creata odata cu dezvoltarea produsului este flexibila, ea poate fi creata in functie de necesitatile specifice fiecarui proiect. Acest lucru este posibil pentru ca sistemul este scalabil, este potrivit pentru orice dimensiune a companiei si poate fi folosit imediat, fara a fi necesar un training special. Platforma EPLAN este componenta pentru inginerie electrica din sistem care este deshis pentru sistemele MCAD si softurile PLC, existand deja integrare directa cu o gama de solutii frecvent intalnite in piata. Desigur, toate informatiile sunt disponibile si online!

Syngineer in EPLAN

In cazul exemplului anterior, in urma unei discutii intre managerul de proiect si beneficiar, daca acesta solicita o modificare a unui motor, fie a producatorului, a tipului sau a modului de actionare, aceste modificari se noteaza direct in mediul din EPLAN Syngineer. Inginerul mecanic poate face modificarile de fixare a motorului si poate include o captura de ecran cu noua pozitie a acestuia direct pe obiectul din sistem. Inginerul electric este avertizat de modificarea motorului si poate face ajustarile necesare in scheme, iar la final, paginile cu circuitele corespunzatoare sunt atasate direct motorului, impreuna cu actualizarea listelor de consumatori si semnale. Programatorul PLC-urilor primeste la randul lui avertizarea de modificare, se poate uita direct la documentele relevante din aplicatia independenta sau din mediul online si are, in acest fel, toate datele necesare pentru a face ajustarile in softul PLC. In acest mod de lucru, documentatia este in permanenta actualizata si produsul poate fi realizat la timp si in mod corect.

Va invitam sa ne contactati pentru a vedea cum va poate ajuta EPLAN Syngineer in activitatea dumneavoastra zilnica.


www.eplan.ro        info@eplan.ro

 
12/01/2018 - Acest articol a fost citit de 3308 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 16 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "EPLAN"
Stirile anterioare
EPLAN Cogineer - Automatizarea simpla a...
Interfete intre EPLAN si alte programe software
Intrebari si probleme uzuale intalnite de...
Sfaturi utile si trucuri in utilizarea...
Beneficiati la maxim de capacitatile platformei...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric