Fuziunea Frosys-Siemens Romania


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Fuziunea Frosys-Siemens Romania


Parteneriatul dintre cele doua companii a inceput in 1996, cand Frosys a semnat un contract de distributie cu divizia de automatizari, actionari si aparataj de joasa tensiune a Siemens

Automatizari industriale Dupa un proces care a durat aproape un an, Filiala din Romania a gigantului german Siemens isi continua procesul de consolidare pe piata locala.

Asimilarea companiei este considerata de manageri mai dificila decat o fuziune.

Cei 125 de angajati ai firmei preluate devin angajati ai Siemens SRL, iar activitatea va fi integrata in Divizia Solutii si Servicii Industriale, care, astfel, va avea un punct de lucru la Cluj.

Cu aceasta etapa, Siemens SRL va finaliza pe 1 martie procesul de integrare a companiei Frosys din Cluj, pe care a achizitionat-o in urma cu un an.

Frosys activeaza pe piata romaneasca din 1995, in domeniul echipamentelor si solutiilor pentru automatizari industriale.

In prezent, Divizia Solutii si Servicii Industriale este condusa de Daniel Winkler, director comercial si de Radu Ciorba, director tehnic.

Ciorba este fostul proprietar si director general al Frosys, fiind pastrat in interiorul companiei Siemens dupa parafarea afacerii. Contractul de achizitie a fost semnat in februarie 2007, fiind anuntat ca o „parte integranta a strategiei Siemens de regionalizare”.

Suma tranzactiei nu a fost dezvaluita.

De la data achizitiei, firma din Cluj si-a desfasurat activitatea sub denumirea „Frosys, a Siemens Business”.

Consiliul Concurentei si-a dat avizul pentru preluare in martie 2007.

Mai complicat decat  fuziunea

„Este un succes, procesul de integrare s-a incheiat fara probleme”, spune Bogdan Calarasu, director de comunicare al Siemens SRL.

Integrarea activitatii Frosys a fost programata sa dureze un an si a fost precedata de un „audit solid”. „In general, intr-un proces de integrare pot sa apara probleme ce tin de diferentele din cultura companiilor. Aici nu putea sa fie cazul, pentru ca am colaborat cu Frosys din 1996”, a declarat Calarasu.

Timp de un an, s-a lucrat la armonizarea gamei de produse, in conditiile in care Frosys nu oferea doar produse Siemens la organizarea administrativa si la partea de asset-management.

„La integrari este, in general, mai complicat decat la fuziuni, pentru ca absorbi ceva si schimbi cu totul. La fuziuni, e vorba despre o adaptare reciproca”, mai spune Calarasu. 

Productie sub licenta

Parteneriatul dintre cele doua companii a inceput in 1996, cand Frosys a semnat un contract de distributie cu divizia de automatizari, actionari si aparataj de joasa tensiune a Siemens.

In 1998, Frosys a devenit centru autorizat Siemens de service si reparatii pentru convertizoare de frecventa si redresoare.

In 2004, la sediul Frosys s-a deschis un centru de scolarizare pentru echipamente Siemens, unic in Transilvania, iar, din 2004, clujenii au produs, sub licenta Siemens, tablouri de distributie a energiei electrice.

Siemens SRL este o filiala a gigantului german Siemens si are 3.700 de angajati. Activitatile din Romania se desfasoara in domeniul echipamentelor industriale, materialaului rulant, telecomunicatiilor, serviciilor IT si aplicatiilor medicale.

In 2007, vanzarile Siemens SRL s-au ridicat la 342 milioane de euro, cu un profit de 5,3 milioane, potrivit lui Adrian Baicusi, directorul general al companiei.

Datele financiare ale Frosys din 2007 au fost incluse in raportarea Siemens SRL. In 2006, Frosys a realizat o cifra de afaceri de opt milioane de euro.


Sursa: Financiarul.COM
 
12/06/2008 - Acest articol a fost citit de 5905 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 413 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "SIEMENS Romania"
Stirile anterioare
Campania Siemens raspunde
Stirile urmatoare
Reduceri de personal la Siemens
Statie de transformare Siemens
Noul proiect Siemens din parcul industrial Dej
Divizia SIEMENS Industry Solutions
Revista de inovatie tehnologica "hi!tech"
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric