Listele de cheltuieli eligibile aprobate de Ministerul Economiei si Finantelor


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Listele de cheltuieli eligibile aprobate de Ministerul Economiei si Finantelor


Ordinul de aprobare a fost publicat in MO 93 din 6 februarie 2008

Ministerul Economiei si Finantelor a aprobat listele de cheltuieli eligibile pentru proiectele finantate in cadrul operatiunii 1.1.a -„Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile” - si al operatiunii 1.3.b - „Sprijin pentru consultanta acordat IMM” ale axei prioritate 1 „Un sistem de productie inovativ si ecoeficient” din cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea competitivitatii economice”. Ordinul de aprobare a fost publicat in MO 93 din 6 februarie 2008.

In afara acestui ordin, cheltuielile trebuie sa mai respecte H.G. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, precum si ale schemelor de ajutor de stat corespunzatoare aprobate.

Pentru a fi eligibile pentru finantare, toate cheltuielile trebuie sa faca parte din categoriile de cheltuieli mentionate in ordin, sa corespunda obiectivelor axei prioritare 1 si sa fie direct legate de obiectivele si rezultatele proiectelor propuse spre finantare.

Cheltuielile efectuate de beneficiar sunt considerate eligibile de la data intrarii in vigoare a contractului de finantare semnat intre beneficiar si autoritatea de management sau organismul intermediar.

Prin exceptie, se admit si cheltuieli privind elaborarea studiului de prefezabilitate, a studiului de fazabilitate si a planului de afaceri, daca sunt solicitate ca anexe la cererea de finantare.

Acestea sunt considerate eligibile si in perioada cuprinsa intre data intrarii in vigoare a schemei de ajutor de stat si semnarea contractului de finantare de catre beneficiar si organismul intermediar.

Potrivit legii, consultantul trebuie sa fie „operator economic specializat”, iar serviciul sa nu constituie o activitate continua sau periodica si nu este legat de cheltuielile curente de functionare a activitatii beneficiarului, precum serviciile de consultanta fiscala, juridica si de publicitate.

Cheltuieli eligibile in cadrul operatiunii 1.1.a - „Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile” a axei prioritare 1 „Un sistem de productie inovativ si ecoeficient” – POS CCE (beneficiari IMM).

Cheltuieli pentru achizitia de teren (eligibile in limita a 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului).

Cheltuieli pentru cladiri si instalatii aferente constructiilor (in limita a 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului), precum:
Achizitie de instalatii si echipamente – cu exceptia leasingului financiar
Constructie si modernizare cladiri, inclusiv instalatii aferente constructiilor;

Cheltuieli pentru achizitia de bunuri din categoria mijloacelor fixe sau a obiectelor de inventar (imobilizari corporale), precum:
Achizitia de instalatii si echipamente - cu exceptia leasingului financiar
Achizitia - cu exceptia leasingului financiar - de mijloace de transport tehnologice care sunt strict necesare pentru si legate de ciclul de productie (doar pentru codurile CAEN F - Constructii si CB - Industria extractiva - produsele neenergetice)
Cheltuieli pentru achizitia de imobilizari necorporale - cu exceptia leasingului financiar, precum:
Aplicatii informatice
Brevete, licente si know-how, solutii tehnice nebrevetate, incluzand software legat de procesul de productie si cerintele manageriale ale intreprinderii;

Cheltuieli privind achizitia de servicii de consultanta pentru:
- elaborarea de studii si documentatii preliminare necesare investitiei, cum sunt: studiile de amplasament asupra terenului (ridicare topografica, studiul geologic), studiul pentru organizarea de santier;
- elaborarea studiilor de solutie, a documentatiilor pentru obtinerea avizelor tehnice de acordare, a proiectelor pentru realizarea racordarilor la sursele/retelele de utilitati din zona (apa-canal, energie electrica si termica, gaze naturale);
- elaborarea planului de afaceri si a studiilor de prefezabilitate si fezabilitate;
- elaborarea documentatiei necesare obtinerii certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire;
- elaborarea studiului de impact al proiectului asupra mediului si de identificare a masurilor/lucrarilor necesare in cadrul proiectului, pentru remedierea impactului negativ;
- elaborarea proiectului de executie a investitiei si a detaliilor si devizelor de executie;
- consultanta tehnica/tehnologica de specialitate si dirigentie de santier, necesare realizarii investitiei si prevazute in devizul general;
- servicii de consiliere a beneficiarului in managementul si implementarea proiectului de investitii
- consultanta pentru achizitionarea de bunuri intangibile, cum ar fi software, brevete, licente, know-how sau solutii tehnice nebrevetate;
- instruire specializata pentru personalul operativ (in cazul achizitiilor de tehnologie/echipamente/software).

Valoarea cumulata a categoriilor de cheltuieli prevazute la punctele 5 si 6 nu trebuie sa depaseasca 10% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Sursa: Financiarul.COM
 
17/06/2008 - Acest articol a fost citit de 5158 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 125 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Facilitati pentru plata facturii la energie in...
Practici neconcurentiale pe piata de energie
Functionarea Comitetului de arbitraj
Racordarea utilizatorilor la retelele electrice...
Performanta energetica a cladirilor
Stirile urmatoare
Aprobare Lege investitii
Preturile energiei electrice in atentia...
Tehnologie moderna in domeniul energetic
Reguli europene pe piata de energie
Proiectul de HG privind Compania Nationala...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric