Inceperea constructiei unui nou proiect la centrala de la Braila


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Inceperea constructiei unui nou proiect la centrala de la Braila


Compania romaneasca de stat Termoelectrica SA si consortiul format din compania germana E.ON Kraftwerke si compania italiana Enel SpA au semnat miercuri un Memorandum de Intelegere pentru inceperea constructiei unui nou proiect la centrala de la Braila

Instalatii electrice Memorandumul presupune constituirea unei societati mixte intre cele trei parti pentru dezvoltarea proiectului centralei de la Braila, rezultatul sau fiind o noua unitate de productie pe baza de huila, cu o capacitate de 800 MW.

Proiectul va utiliza, de asemenea, activele existente de la centrala Braila, care sunt functionale in prezent.

Potrivit Memorandumului, se va realiza o evaluare a activelor existente ale Termoelectrica, precum si o analiza a noii capacitati, ca parte a unui studiu de fezabilitate.

Pe baza rezultatelor studiului de fezabilitate, asteptate la finele anului 2008, partile vor decide daca vor implementa proiectul centralei sau nu.In cadrul societatii mixte, Termoelectrica va contribui cu activele curente de la centrala Braila, iar consortiul format din E.ON si Enel va contribui cu numerar.

Consortiul va detine un pachet majoritar de actiuni in cadrul societatii mixte, in timp ce participatia minoritara a Termoelectrica va depinde de valoarea activelor existente.Memorandumul stabileste etapele si activitatile ce trebuie parcurse pana in momentul inregistrarii la Registrul Comertului, inclusiv termene limita si responsabilitati pentru fiecare etapa.


Centrala va respecta standardele de emisii ale UE, prin emisiile reduse de dioxid de carbon si prin eficienta sa, preconizata la aproape 46%.

Mai mult, centrala va fi pregatita pentru tehnologia de captare si depozitare a carbonului (CCS – Carbon Capture and Storage).

Termoelectrica SA este o companie de productie a energiei electrice din Romania, acoperind impreuna cu filialele sale aproximativ 17% din piata.

In prezent, este un important producator de energie termica in Romania, asigurand incalzirea a peste 5 orase, unde, cu exceptia Municipiului Bucuresti, detine si reteaua de transport.

Termoelectrica este alcatuita, in prezent, dintr-o structura de 3 filiale de productie a energiei (SC Electrocentrale Bucuresti SA; SC Electrocentrale Deva SA; SC Electrocentrale Galati SA), 12 filiale de mentenanta si service, precum si 4 sucursale de generare de energie: Braila, Doicesti, Borzesti si Paroseni.E.ON Kraftwerke GmbH,  filiala a E.ON Energie AG, cel mai mare furnizor privat european de servicii energetice, cu sediul in Nordul Germaniei.

In cadrul grupului E.ON, E.ON Kraftwerke este specializata in planificare, construire si operare a centralelor pe baza de carbune si gaz.

Compania opereaza unitati energetice in mai mult de 30 de locatii din Germania, proiectand si construind noi centrale in mai multe tari din Europa.

E.ON asigura distributia de electricitate printr-o retea de peste 50.000 km si furnizeaza electricitate unui numar de peste 1,3 milioane de clienti din zona Moldovei.

Enel este cea mai mare companie de electricitate din Italia si cea de-a doua companie energetica europeana, in functie de capacitatea instalata.

Dupa preluarea companiei de utilitati spaniole Endesa, impreuna cu partenerul sau Acciona, Enel este acum prezenta in 21 de tari, avand o capacitate de productie de 75,500 MW si deservind in jur de 50 milioane de clienti in sectorul de electricitate si gaz.

In prezent, Enel are o prezenta semnificativa in Romania, prin Enel Energie care comercializeaza energie pe teritoriul tarii si Enel Distributie Banat - Enel Distributie Dobrogea care gestioneaza reteaua de energie electrica din aceste regiuni.

In urma finalizarii achizitiei Electrica Muntenia Sud, compania si-a dubleat capacitatea detinuta in sectorul de distributie de electricitate din Romania, ajungand la aproape 2,5 milioane de clienti, 93.000 km de retea si 5.700 de angajati.



Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
20/06/2008 - Acest articol a fost citit de 3418 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 51 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Testare corpuri de iluminat
Mecanisme automazizare parcari
Cablul electric submarin dintre Romania si Turcia
Dezvoltarea retelelor electrice bucurestene
Sistem domotic aplicat
Stirile urmatoare
Ecrane LED
INES a investit 600000 euro in Data Center
Generatoare de curent din strainatate
Piata de echipamente electrice din Romania
Incalzire electrica prin pardoseala
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric