Economia de energie casnica


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Economia de energie casnica


Eram obisnuiti ca frigiderul sa fie cel mai mare consumator de energie electrica din casa si multi activisti inca il acuza pentru fenomenul a

Daca factura la curent este prea mare luna aceasta, nu este de vina frigiderul si nu este neaparat vorba de aerul conditionat, spun cercetatorii care au realizat un clasament al gadgeturilor care consuma multa energie electrica.

Sony PlayStation 3 si Microsost Xbox 360 consuma cel mai mult curent, spun cercetatorii, iar televizoarele cu plasma vin pe locul al doilea, potrivit listei realizate de compania de analiza Choice.

“Testele au aratat ca o consola de jocuri video, lasata in stand-by, consuma de cinci ori mai mult curent decat frigiderul si va genera, ca atare, un cost de cinci ori mai mare”
, a explicat compania intr-un comunicat oficial.

Televizorul cu plasma a consumat in perioada de testare de patru ori mai mult curent fata de un frigider normal.

Pe locul al treilea, surpriza, vine computerul personal (desktop), si el cu un consum mai ridicat decat frigiderul.

Cercetatorii spun ca solutia cea mai buna este sa scoatem electronicele din priza, intrucat cei care le lasa in stand-by cheltuiesc bani seriosi.

Pentru ca, din cauza recesiunii, in America se discuta la mai multe niveluri despre economiile care pot fi facute, specialistii au estimat ca fiecare echipament consumator de curent care nu este scos din priza genereaza costuri de sute de dolari pe an.

Problema frigiderului consumator de curent a fost rezolvata incepand din anii ’80, odata cu introducerea sistemului de clasificare a consumului (clasa energetica - A, B, C, D, E).

La calculatoare si alte echipamente electronice nu exista nici macar acest tip de clasificare, explica Choice. Practic, costul generat de un PlayStation 3 care sta in stand-by poate fi estimat la peste 20 de dolari pe luna, 250 de dolari pe an.

Computerul lasat deschis – sau chiar in stand-by – tot consuma curent de aproximativ 150 de dolari pe an (10-12 dolari pe luna). Iar televizorul cu plasma ajunge si el la aproximativ 16-17 dolari pe luna, 200 de dolari pe an.

Intr-adevar, este putin probabil ca cineva sa lase aceste produse pe termen nelimitat in stand-by sau deschise, dar sunt multe ore petrecute astfel, iar consumatorii recunosc acest lucru.

Doar combinatia dintre computerul desktop, ecran LCD, televizor cu plasma si un DVD-player ar putea duce la cheltuieli inutile de 450 de dolari pe an daca utilizatorul nu le scoate din priza si le lasa in stand-by sau pornite.

„Cifrele sunt doar ca indicator, pentru ca pana acum nici nu ne interesa cat curent consuma astfel de echipamente”, a declarat oficialul Choice.


Sfaturi pentru pasionati

Cercetatorii Choice spun ca in lipsa utilizarii sistemului de clasificare a consumului, ca si la produsele electrocasnice, consumatorii nu au alta sansa decat sa ceara detaliile tehnice ale producatorului si sa asculte sfaturile specialistilor pentru reducerea consumului de energie.

Neexistand obligatii, teste si ratinguri, nici producatorii nu se simt presati sa aleaga tehnologii mai putin consumatoare de energie.

Frigiderele si-au redus consumul in medie cu 4,6% pe an de cand s-au introdus sistemele de clasare a echipamentelor electrocasnice, asigura Choice.

Lista sfaturilor oferite de specialistii companiei este lunga, iar unii utilizatori au descoperit singuri ce trebuie sa faci pentru a reduce costurile.

In primul rand, trebuie ca atunci cand nu utilizati echipamentele electronice de acasa, ele sa fie scoase din priza (prelungitor cu intrerupator), iar perioadele de stand-by sau lasarea lor ore in sir pornite trebuie sa fie evitate.

Citeste tot articolul in Frigiderul nu mai este de mult cel mai mare consumator de curent din locuinta
 
01/07/2008 - Acest articol a fost citit de 6546 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 360 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Cercetari electrice"
Stirile anterioare
Privatizarea Icemenerg
Curentul electric este nociv
Curent electric cu ajutorul bacteriilor
Cel mai mic tranzistor din lume
Roboti industriali: Snake-botul
Stirile urmatoare
Tehnologie video - televizorul in actualitate
Supraconductorul ideal
Comunicatii de generatia a treia
Noua tehnologie eoliana inventata in Israel
Motor perpetuum mobile, solutia unor...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric