Tehnologie moderna in domeniul energetic


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Tehnologie moderna in domeniul energetic


Tariceanu doreste o utilizare mai larga a tehnologiilor moderne din domeniul energetic

Schema productie electricitate din hidrogen Guvernul a aprobat o Hotarare privind stabilirea criteriilor si conditiilor necesare implementarii schemei de sprijin pentru promovarea cogenerarii de inalta eficienta pe baza cererii de energie termica utila, a declarat Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de guvern.

Primul-ministru a subliniat ca decizia de astazi a fost luata pentru stimularea utilizarii tehnologiilor de inalta eficienta a energiei electrice si termice.

„Sunt sisteme moderne de producere de energie, ce sunt intr-o masura mai mare atente la indeplinirea standardelor privind emisiile de bioxid de carbon”, a declarat Primul-ministru.

Schema de sprijin se acorda producatorilor de energie electrica si termica care detin si/sau exploateaza comercial centrale de cogenerare,  pentru cantitatea de energie electrica produsa in cogenerare de inalta eficienta.

Astfel, producatorii de energie electrica si termica in cogenerare vor primi lunar un bonus in bani pentru fiecare unitate de energie electrica exprimata in MWh, produsa in cogenerare de inalta eficienta si livrata in retelele electrice ale Sistemului Electroenergetic National - SEN.

Bonusurile sunt determinate pentru trei combustibili utilizati pentru producerea de energie electrica si termica in cogenerare: combustibil solid, combustibil gazos asigurat din reteaua de transport si combustibil gazos asigurat de distributie.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei va stabili anual producatorii de energie electrica si termica in cogenerare ce beneficiaza de schema de sprijin, precum si bonusurile si cantitatile de energie electrica de inalta eficienta ce beneficiaza de schema de sprijin in anul urmator, aferente fiecarui producator.

Capacitatea electrica maxima instalata in centrale de cogenerare care beneficiaza de schema de sprijin este de 4000 MWh, pe durata de aplicare a schemei.

Tehnologiile de cogenerare de inalta eficienta cresc gradul de securitate in aprovizionarea cu energie prin diversificarea surselor de producere si a resurselor energetice primare utilizate si reduc dependenta de importurile de resurse primare.

De asemenea, emisiile poluante si emisiile de CO2 sunt mai reduse fata de producerea energiei termice si electrice in surse separate.

Fondurile necesare in vederea aplicarii schemei de sprijin se constituie prin incasarea lunara a contributiei pentru cogenerare de la toti consumatorii de energie electrica, precum si de la furnizorii care exporta energie electrica.

Schema de sprijin se va aplica in perioada 2009-2022.

Pretul de vanzare a energiei electrice produsa in cogenerare de inalta eficienta, prin contracte reglementate, este stabilit anual prin Ordin al presedintelui ANRE.

Pentru perioada 2009-2011, pretul de vanzare a energiei electrice produsa in cogenerare de inalta eficienta, prin contracte reglementate, nu poate fi mai mic de 40 euro/MWh, exclusiv TVA.

In termen de 5 luni de la intrarea in vigoare a acestei hotarari, ANRE va elabora cadrul de reglementare necesar pentru implementarea schemei de sprijin.

In prezent, la sistemul centralizat de incalzire au acces circa 7 milioane de cetateni, din care 70% locuiesc in mediul urban.

Centralele de cogenerare alimenteaza cu caldura in principal blocurile de locuinte in care locuiesc cetateni cu venituri modeste si medii, care nu isi permit construirea unor locuinte individuale si nu au capacitatea financiara de a-si instala o centrala proprie de apartament.

Sursa: Agentia Independenta de presa Amos News
 
11/07/2008 - Acest articol a fost citit de 7115 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 279 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Preturile energiei electrice in atentia...
Aprobare Lege investitii
Listele de cheltuieli eligibile aprobate de...
Facilitati pentru plata facturii la energie in...
Practici neconcurentiale pe piata de energie
Stirile urmatoare
Reguli europene pe piata de energie
Proiectul de HG privind Compania Nationala...
Hidrosind se opune infiintarii unei companii...
Reguli pentru furnizorii de energie electrica...
Program prin care companiile interesate sa...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric