Importuri de energie


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Importuri de energie


Romania, intre statele cel mai putin dependente de importuri de energie



Romania se numara printre statele Uniunii Europene cel mai putin dependente de importurile de energie, cu o pondere de 29% a resurselor provenite de peste hotare in consumul intern, la nivelul anului 2006, potrivit datelor Biroului de Statistica al Comisiei Europene, Eurostat.

Polonia si Marea Britanie au importat, in acelasi an, 20% din energia necesara, iar Cehia a avut nevoie de resurse de peste hotare in proportie de 28%.

Cele mai mari rate de dependenta se regasesc in Cipru (102% - o parte din energie nu a fost folosita in anul in care a fost importata), Malta (100%), Luxemburg (99%) si Irlanda (91%).

Singurul exportator net de energie este Danemarca, cu o rata de dependenta de -37%.

In anul analizat, importurile nete de energie in Uniunea Europeana au crescut cu 2,4%, la 1,01 milioane tone echivalent petrol (tep), cantitate dominata de petrol si gaze naturale, cu ponderi de 60%, respectiv 26%.

Cei mai importanti exportatori de resurse energetice catre UE in 2006, din afara blocului comunitar, au fost Rusia (33% din cantitatea de petrol, respectiv 40% din necesarul de gaze) si Norvegia (16%, respectiv 23%).

Din punct de vedere al productiei totale de energie (electrica, termica, combustibili, carburanti) in 2006, Romania ocupa pozitia a zecea in clasamentul celor 27 de state, cu o cantitate de 27,4 milioane tep, in scadere cu 0,1% fata de nivelul din anul precedent. Romania a avut, astfel, o productie similara cu cea a Italiei (27,1 milioane tep, in declin cu 2,2%).

Cei mai mari producatori de energie din UE au fost Regatul Unit al Marii Britanii (183,9 milioane tep), Germania (137 milioane tep), Franta (136 milioane tep) si Polonia (77 milioane tep), state care au produs peste 60% din totalul de 871,2 milioane tep inregistrat la nivelul blocului comunitar.

Productia totala de energie a celor 27 de state a scazut cu 2,3%, cel mai mare declin procentual din acest punct de vedere fiind consemnat in Lituania (-11,9%) si cantitativ in Marea Britanie (18,63 milioane tep, respectiv -9,2%).

Cea mai importanta crestere, in procente, a productiei de energie s-a consemnat in Portugalia (20,7%).

Productia de energie in UE in anul 2006 a provenit din centrale nucleare, in proportie de 29%, combustibili solizi (22%), gaze (20%), resurse regenerabile (15%) si titei brut (14%).

Consumul de energie in Romania a fost al unsprezecelea dintre cele 27 de state si s-a situat la 40,9 milioane tep, in urcare cu 4,2% fata de 2005.

Sursa: Financiarul.COM
 
28/07/2008 - Acest articol a fost citit de 2968 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 54 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Statistici"
Stirile anterioare
Supercomputer de trei megawati de energie...
Citirea contoarelor
Factura la electricitate a CFR
Preturi mai mari la energia electrica
Cereri crescute de energie electrica
Stirile urmatoare
Resurse de energie primara si electrica in...
Profit Nuclearelectrica
Centralele eoliene depasesc sase ori...
Resurse energie electrica Romania
15 industrii care vor avea de suferit de pe...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric