Program prin care companiile interesate sa investeasca in eficienta energetica pot solicita finantare nerambursabila din fonduri europene si de la bugetul de stat


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Program prin care companiile interesate sa investeasca in eficienta energetica pot solicita finantare nerambursabila din fonduri europene si de la bugetul de stat


Termenul de depunere a cererilor de finantare in eficienta energetica este 11 august

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a lansat, pe 1 august, un program prin care companiile interesate sa investeasca in eficienta energetica pot solicita finantare nerambursabila din fonduri europene si de la bugetul de stat.

Valoarea fondurilor este de peste un miliard de lei, a anuntat MEF.

De vineri, 1 august, se pot depune proiecte al caror scop este reducerea pierderilor de energie

in retelele de distributie, finantarea din fonduri publice acordata pentru un proiect fiind de maximum 50 milioane lei, in limita fondurilor alocate fiecarui domeniu potrivit alocarii financiare, cu exceptia proiectelor vizand domeniul petrolului.

Tot de la 1 august, se pot depune si proiecte pentru sprijinirea investitiilor pentru interconectarea retelelor nationale de transport al electricitatii si gazelor cu retelele europene, Transelectrica, Transgaz si operatorii sistemelor de transport al energiei, respectiv al gazelor, avand la dispozitie 192 milioane lei.

Finantarea din fonduri publice pentru un proiect este de maximum 84 milioane lei. In perioada 11 august-30 septembrie se pot accesa fonduri UE de catre companiile care vor sa investeasca pentru reducerea consumurilor de energie in fabrici industriale.

Suma totala se ridica la 173 milioane lei, iar finantarea din fonduri publice nu poate depasi 35,5 milioane lei. De asemenea, mai sunt disponibile fonduri UE de 193 milioane de lei, pentru extinderea si modernizarea retelelor de transport si de distributie a energiei electrice, gazelor, si pentru transportul petrolului.

Din total, 90 de milioane de lei sunt destinati proiectelor care vizeaza modernizarea si extinderea retelelor de transport al energiei electrice, 90 milioane lei pentru modernizarea si extinderea retelelor de transport al gazelor, iar alte13 milioane lei - pentru proiectele de modernizare si extindere a retelelor de transport al petrolului.

De asemenea, alte fonduri UE sunt destinate investitiilor in instalatii de desulfurare pentru unitati de ardere, suma disponibila fiind de 255 milioane lei.

Termenul de depunere a cererilor de finantare este 11 august.

 
Fonduri pentru energie din resurse regenerabile

MEF a anuntat ca exista fonduri de 275 milioane de lei si pentru modernizarea si constructia de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice din surse, resurse regenerabile (biomasa, microhidrocentrale, solar, eolian, biocombustibil, geotermal).

Pentru un proiect, finantarea din fonduri publice este de maximum 71 milioane lei.

Aceste fonduri pot fi solicitate de autoritatile locale, asociatiile pentru dezvoltare intercomunitara, IMM-uri ori companii mijlocii si mari, perioada de depunere a cererilor de finantare urmand sa inceapa la 11 august si sa dureze pana pe 30 septembrie, cererile de finantare trebuind trimise la sediul MEF din Bucuresti.

Sursa: Financiarul.COM
 
07/08/2008 - Acest articol a fost citit de 2936 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 52 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Reguli pentru furnizorii de energie electrica...
Hidrosind se opune infiintarii unei companii...
Proiectul de HG privind Compania Nationala...
Reguli europene pe piata de energie
Tehnologie moderna in domeniul energetic
Stirile urmatoare
Preluarea SC ISAF SA de catre Colas Rail SA
Colectare baterii si acumulatorilor uzati
Infiintarea companiei energetice nationale
Pret de referinta pe gigacalorie
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric