Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Banca germana este interesata sa investeasca in energia regenerabila urmand ca ulterior sa devina trader in acest domeniu.
"Romania este o piata cheie pentru dezvoltarea noastra in ceea ce priveste proiectele de energie regenerabila. Banca se afla in tratative cu mai muti investitori privind finantarea de proiecte eoliene cu capacitati cuprinse intre 50 si 100 de MW. Nemtii sunt interesati de companii cu experienta in domeniu", dupa cum a declarat Alberto Pisanti, directorul diviziei de investitii in energie regenerabila din cadrul Deutsche Bank.
Potrivit acestuia, in afara de proiectelor eoliene, pe lista de interese a bancii se afla si investitiile in unitati hidro de mare capacitate precum si cele in biomasa si producerea energiei electrice din reziduuri.
Alaturi de Deutsche Bank pe piata locala de energie electrica sunt si alte mari institutii financiare de talie internationala care au facut deja un pas in acest sens.
Merrill Lynch a obtinut deja licenta de furnizare de energie electrica si si-a declarat interesul atat pentru investitiile in segmentul producerii de energie electrica, in timp ce Royal Bank of Scotland estimeaza pentru anul acesta un volum de trading cu energie electrica de 0,5 TWh, dublu fata de anul trecut, care inseamna afaceri de circa 25 de milioane de euro, si analizeaza mai multe proiecte privind productia de energie electrica.
Pana in acest moment au fost alese tari precum Polonia, Spania, Italia sau Grecia, datorita mixului foarte bun atat in ceea ce priveste partea de reglementare, cat si conditiile meteo favorabile acestor investitii.
Atentia bancii se indreapta insa si spre Europa de Sud-Est, Romania fiind o tara foarte interesanta pentru investitii in energia regenerabila declara Pisanti.
La aprox. 5.000 de MW se ridica portofoliul actual al Deutsche Bank pe partea de productie de energie din surse regenerabile.
05/10/2008 - Acest articol a fost citit de 3576 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 120 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |