Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Un nou normativ in domeniul amenajarii bazinelor hidrografice intitulat „Normativ tehnic NTLH – 001 Criterii si principii pentru evaluarea si selectarea solutiilor tehnice de proiectare si realizare a lucrarilor hidrotehnice de amenajare/reamenajare a cursurilor de apa, pentru atingerea obiectivelor de mediu din domeniul apelor” a intrat in vigoare luni. Elaborarea acestui document era asteptata dupa ce, anul trecut, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, a semnat Ordinul nr. 1163, care prevedea elaborarea unor solutii tehnice ingineresti de amenajare a cursurilor de apa. Scopul era acela de a reduce impactul negativ asupra mediului al acestor solutii tehnice.
Prin acest normativ, elaborat in concordanta cu principiile europene si cu propunerile specialistilor in hidrotehnica, se stabileste folosirea acelor materiale de constructie, solutii constructive si concepte de amenajare a raurilor, care sa fie cat mai prietenoase cu mediul. Se recomanda astfel utilizarea unor structuri constructive elastice, care se pot deforma si astfel se adapteaza mai bine pe formele albiei (fascine, protectii din piatra sparta, saltele de diferite tipuri), dar si folosirea unor materiale de constructie naturale (argile, nisipuri, balast, materiale lemnoase si vegetale) care favorizeaza dezvoltarea ecosistemelor. Se urmareste, de asemenea, adoptarea noului concept de amenajare a cursurilor de apa „mai mult spatiu pentru rauri” prin realizarea unor zone umede, pentru conservarea florei si faunei acvatice, atenuarea viiturilor si refacerea stocurilor disponibile ale apelor subterane. “In urma consultarilor pe care le-am avut cu ONG-urile, am primit sprijinul acestora pentru elaborarea unor normative de proiectare astfel incat cursurile de apa sa aiba un aspect cat mai natural. Proiectantii lucrarilor hidrotehnice trebuie sa-si schimbe mentalitatea inca din faza de proiectare si sa propuna solutii de amenajare cu impact minim asupra mediului”, a precizat Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.
Sursa: Prompt Media
28/10/2008 - Acest articol a fost citit de 3753 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 108 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Legislatie" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |