Testari de racordare ale sistemelor bazate pe energie regenerabila


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Testari de racordare ale sistemelor bazate pe energie regenerabila


Incep testarile pentru racordarea cladirilor publice la sisteme bazate pe energie regenerabila

Testari de racordare ale sistemelor bazate pe energie regenerabila Centrul de Energii Regenerabile din Prahova, infiintat in octombrie, va incepe, din acesta luna, primele aplicatii pentru racordarea cladirilor publice la sisteme energetice avand la baza energii neconventionale, a declarat Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova. "Intr-o prima etapa, toate institutiile publice din subordinea CJ - spitale, centre pentru copii si adulti - vor produce apa calda si caldura cu panouri solare si, de asemenea, vor promova in randul populatiei ideea folosirii panourilor solare pentru incalzirea locuintei", a declarat Cosma.
Deocamdata, principalul impediment este ca sunt foarte putine firme autorizate in acest domeniu. In cadrul proiectului european de dezvoltare a Parcului "Constantin Stere" de la Bucov va functiona si un Centru de energii verzi, care va pregati specialisti din intreaga tara, care vor lucra in domeniul energiilor regenerabile. Cladirea in care va functiona centrul va fi acoperita, in proportie de 40%, cu panouri fotovoltaice care vor asigura energia necesara functionarii parcului. In parc vor fi montate si pompe de caldura, tinand cont de faptul ca panza freatica este foarte aproape de suprafata. In plus, se vor instala si centrale pe biomasa. In ce priveste energia eoliana se vor face experimente pe Valea Doftanei.
Mircea Cosma este primul care a adus o centrala eoliana in Romania, in 2003, in primul sau mandat la conducerea Consiliului Judetean Prahova. Aceasta a fost pusa in functiune pe 28 noiembrie 2003, la Parcul Industrial Ploiesti. Mircea Cosma a obtinut, in ianuarie 2004, premiul Asociatiei Europene a Energiei pentru instalarea primei centrale eoliene din Romania si de la acea data a fost cooptat in Prezidiul Adunarii Asociatiei Europene a Energiei. Eoliana din Parcul Industrial Ploiesti a ajuns, in 2005, in judetul Tulcea, unde s-a dezvoltat intre timp un parc in care functioneaza alte 30 de eoliene.
Pana la sfarsitul lunii noiembrie va fi instalata o centrala de masurare a vantului pe Valea Doftanei, urmand sa se construiasca, anul viitor, cateva eoliene, in functie de teren si de modul in care se pot conecta la retelele de transport a energiei electrice. Se mai studiaza si posibilitatea instalarii altor eoliene pe dealurile de la Tohani si Tataru, dupa ce vor fi masurate culoarele de vant din zona. Mircea Cosma sustine ca in tara sunt in prezent aproximativ 35 asemenea centrale eoliene care sunt dezvoltate in 18 parcuri, toate amplasate in Dobrogea si sudul Moldovei.
Centrul de Energii Regenerabile din Prahova a fost infiintat luna trecuta, fiind inregistrat si la Bruxelles. Este cofinantat, in primii trei ani, de Uniunea Europeana, bugetul sau fiind de 250.000 euro anual. Finantarea este asigurata si de cei care l-au infiintat - Consiliul Judetean Prahova si Consiliul Local Ploiesti - si este folosita pentru schema de personal, dotari si crearea primelor proiecte pe cele cinci domenii de energie regenerabila: energie fotovoltaica, energie termica solara, energie eoliana, energie a solului-pompele de caldura- si biomasa. (PROMPT MEDIA)
 
18/11/2008 - Acest articol a fost citit de 2923 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 47 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
S-a dat start Programului de inlocuire a...
A fost o noua Mare Debarasare in 248 de localitati
Subventii pentru energie regenerabila din 2009
Constructiile verzi fac parte din...
Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile
Stirile urmatoare
Energie solara pentru Parcul National Retezat
Marea debarasare in 24 judete
Program de eficienta energetica pentru 2009 - 2010
Suntem interesati de energia recuperabila din...
Directiva privind energiile din surse...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric