Guvernul a modificat legislatia in domeniul energiei electrice


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Guvernul a modificat legislatia in domeniul energiei electrice


Guvernul a modificat si completat Legea energiei electrice nr. 13/2007, pentru preluarea de urgenta a prevederilor Directivei 2005/89/CE privind masurile menite sa garanteze siguranta aprovizionarii cu electricitate si investitiile in infrastructurile eur

Guvernul a modificat legislatia in domeniul energiei electrice Noile reglementari sunt necesare in vederea impiedicarii continuarii procedurii de infrigement declansata impotriva Romaniei pentru necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2005/89/CE.
          Totodata, avand in vedere ca prin Legea energiei electrice nr.13/2007 nu au fost preluate integral prevederile Directivei 2003/54/CE privind regulile comune pentru piata interna de energie electrica, in textul Ordonantei au fost introduse prevederile netranspuse ale acestei directive  referitoare la obligatia statelor membre de a elabora si transmite periodic rapoarte catre Comisia Europeana.
          Astfel, Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) va monitoriza piata de energie electrica in vederea evaluarii nivelului de eficienta, transparenta si concurenta a acesteia, a continuitatii in alimentare, si va prezenta rapoarte anuale primului-ministru si ministerului de resort privind problemele sesizate si solutiile aplicate.
          Rapoartele de monitorizare vor fi publicate pana la data de 30 iunie 2009, respectiv 31 iulie 2010, iar ministerul de resort le va transmite Comisiei Europene. Incepand din anul 2010, rapoartele se vor elabora pana la data de 31 iulie, si vor fi transmise Comisiei Europene la fiecare 2 ani.
          Tot pentru informarea Comisiei Europene, ANRE va elabora si transmite un raport prim-ministrului si ministerului de resort cu privire la masurile adoptate pentru indeplinirea obligatiilor de serviciu universal si serviciu public, inclusiv cele privind protectia consumatorului si protectia mediului si efectul posibil al acestora asupra concurentei la nivel national si international, indiferent daca acestea necesita sau nu o derogare de la prevederile Directivei 2003/54/CE, indiferent daca acestea necesita sau nu o derogare de la prevederile Directivei 2003/54/CE. Acest raport se va reactualiza la fiecare 2 ani.
          De asemenea, din 3 in 3 luni, operatorul de transport si de sistem este obligat sa intocmeasca un raport, conform reglementarilor ANRE cu privire la fluxurile fizice de energie electrica care s-au derulat in cadrul importurilor de energie electrica din tari terte Uniunii Europene in cursul ultimelor 3 luni anterioare datei raportarii, care se transmite ANRE si ministerul de resort in vederea informarii Comisiei Europene.
Legea energiei electrice nr. 13/2007 a transpus in legislatia nationala cea mai mare parte a Directivei 2003/54/CE privind regulile comune pentru piata interna de energie electrica, stabilind cadrul general pentru functionarea pietei nationale de energie electrica.  Nu au fost insa preluate prevederile referitoare la obligatia statelor membre de a elabora si transmite periodic rapoarte catre Comisia Europeana. De asemenea aceasta lege a transpus partial Directiva 2005/89/CE.
          Conform Directivei 2005/89 privind masurile menite sa garanteze siguranta aprovizionarii cu energie electrica si investitiile in infrastructuri, Romania avea obligatia sa transpuna integral prevederile directivei, in legislatia nationala, pana la 24 februarie 2008. Avand in vedere faptul ca termenul de transpunere a prevederilor directivei 2005/89 a fost depasit, Comisia Europeana a declansat a doua etapa a procedurii de infrigement impotriva Romaniei pentru necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivei, ultima etapa fiind aducerea Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie. (PROMPT MEDIA)
 
22/11/2008 - Acest articol a fost citit de 4933 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 87 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Legislatie"
Stirile anterioare
Reguli verzi pentru amenajarea cursurilor de apa
Pret de referinta pe gigacalorie
Infiintarea companiei energetice nationale
Colectare baterii si acumulatorilor uzati
Preluarea SC ISAF SA de catre Colas Rail SA
Stirile urmatoare
Probleme de sanatate provocate de campurile...
Investitii de 5 miliarde de euro pentru...
Certificat Energetic/Certificat de Performanta...
Certificatul energetic ar putea deveni...
Guvernul a adoptat Hotararea privind deseurile...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric