Se infiinteaza societatea care va realiza unitatile 3 si 4 la CNE Cernavoda


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Se infiinteaza societatea care va realiza unitatile 3 si 4 la CNE Cernavoda


Guvernul a aprobat raportul de negociere a conditiilor pentru infiintarea societatii comerciale care va realiza Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern.

Se infiinteaza societatea care va realiza unitatile 3 si 4 la CNE Cernavoda

Cotele de participare alocate pentru investitorii selectati sunt: Arcelor Mittal si Iberdrola cate 6,2%, CEZ, GDF Suez, Enel si RWE cate 9,15%, iar Societatii Nationale Nuclearelectrica – S.A. ii revin 51%. din totalul actiunilor. Valoarea unei actiuni reprezinta echivalentul in lei a 1 euro.
          Societatea comerciala va fi inregistrata cu un capital social de pornire de 5 milioane de euro, echivalent in lei. Acesta va fi majorat in perioada pre-proiect in doua etape, la trei luni de la inregistrarea societatii si respectiv la 31 ianuarie 2010, pana la 30 milioane euro. Majorarile de capital se vor face proportional, pe baza structurii de actionariat existente la momentul semnarii Acordului de Investitii si al constituirii societatii de proiect, aceasta structura urmand a fi respectata intocmai, astfel incat cota de participarea SNN la capitalul social sa ramana de 51%.
          Viitoarea societate comerciala va asigura realizarea proiectului in doua etape:
- Etapa pre-proiect, care se estimeaza sa dureze 18 luni de la inregistrarea viitoarei societati comerciale si care va avea un buget de cheltuieli de 30 milioane de euro. Suma va fi utilizata pentru finantarea unor activitati pregatitoare: elaborarea unor specificatii tehnice si comerciale, cereri de oferta, documentatii de inginerie, finantarea unor lucrari de santier, cu volum limitat, evaluarea ofertelor pentru contractorul general, etc. Pe parcursul acestei etape investitorii vor perfecta aranjamentele comerciale privind constructia celor doua unitati, exploatarea pe termen lung, precum si modalitatile efective de finantare. La finele acestei etape, actionarii au dreptul sa decida daca vor participa la etapa propriu-zisa de realizare a proiectului. Au fost identificate situatiile in care investitorii pot renunta la participarea in proiect, situatii dintre care mentionam: depasirea valorii estimate a proiectului cu mai mult de 15%, refuzul Comisiei Europene de a emite avizele necesare sau cel al autoritatilor romane din domeniul mediului de a echilibra acordul de mediu.
- Etapa propriu-zisa de realizare a proiectului, pe durata careia urmeaza sa fie construite, puse in functiune si date in exploatare comerciala cele doua unitati nucleare. Fiecare dintre actionari va contribui la acoperirea costurilor proiectului cu sume corespunzatoare cotei de participare la capitalul social al viitoarei societati comerciale. Costul estimat al proiectului este de 4 miliarde de euro; valoarea reala a acestuia urmeaza sa fie stabilita dupa primirea ofertelor de constructie.
          Statul roman va fi actionar majoritar, calitate care ii va permite sa exercite controlul in cadrul societatii comerciale care va realiza unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda.
          Acordul de investitii si proiectul de act constitutiv se semneaza in termen de 30 de zile calendaristice de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, de catre reprezentantul SNN SA, desemnat prin hotararea Adunarii Generale a Actionarilor SNN-S.A, si reprezentantii celor  6 investitori.
Activitatile de selectare a investitorilor si negociere a conditiilor pentru infiintarea societatii comerciale care va finaliza, pune in functiune si exploata Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda s-au desfasurat in conformitate cu prevederile HG 643/2007 care a aprobat „Strategia de selectare a investitorilor pentru realizarea Unitatilor 3 si 4 de la CNE Cernavoda”, modificata prin HG 691/2008.

Sursa: PROMPT MEDIA

 
27/11/2008 - Acest articol a fost citit de 3209 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 86 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Directorul general al Complexului Energetic...
Parc eolian cu o putere instalata de 35 MW in...
Hidroelectrica si-a crescut livrarea de energie...
Apele scazute ale Dunarii afecteaza productia...
Ministrul Comanescu a plecat intr-un turneu...
Stirile urmatoare
Hot-line pentru clientii Enel | Energie electrica
Energie nucleara in Brasov
Centrala electrica la Piatra-Neamt
Rusia va asigura integral Moldova cu energie...
Centrala electrica ce va fi construita de un...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric