Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
STOPAREA PIERDERII AGENTULUI TERMIC.
Ce inseamna reabilitarea termica ?
Reabilitarea termica inseamna stoparea pierderii agentului termic prin peretii exteriori, planseul peste subsol si pe terase, instalatiile de incalzire si de apa calda, prin ferestre si usi.
CE LUCRARI DE IZOLATIE SE EXECUTA.
Ce putem face?
- Sa izolam termic peretii exteriori, acoperisul si podeaua cu o izolatie termica optima.
- Sa inlocuim tamplaria de lemn si metalica existenta cu tamplarie performanta energetic, cu coeficienti redusi de transfer termic.
- Realizarea sarpantelor si a acoperisurilor ori repararea sau inlocuirea acestora.
- Repararea si zugravirea peretilor exteriori, inclusiv a parapetilor, aticelor, pervazelor, soclurilor si a altor asemenea elemente exterioare cladirii.
- Inlocuirea conductelor de distributie pe orizontala si verticala, a armaturilor cu pierderi, repararea/inlocuirea cosurilor/canalelor de fum, precum si repararea/inlocuirea cazanelor/arzatoarelor ce constituie parti comune ale blocului de locuinte-condominiu.
PATRU PASI PENTRU A AVEA MAI MULTA CALDURA IN LOCUINTE
Derularea programului de actiuni privind reabilitarea termica:
- Efectuarea expertizei termice a structurii de rezistenta a cladirii prin metoda de evaluare calitativa, in conformitate cu reglementarile termice in vigoare si auditul energetic al cladirii.
- Elaborarea studiului de fezabilitate pe baza masurilor specificate in auditul energetic.
- Elaborarea proiectului termic si a detaliilor de executie.
- Executarea lucrarilor de reabilitare termica si receptia lucrarilor.
REDUCERE DE 67% PENTRU REABILITARE TERMICA
Fondurile necesare pentru finantarea lucrarilor se asigura astfel:
Fondurile necesare pentru finantarea cheltuielilor privind expertizarea tehnica a structurii de rezistenta a cladirilor si a auditului energetic, precum si pentru proiectarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuit-condominii se asigura din bugetele autoritatilor administratiei publice locale, in limita prevederilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale.
Fondurile necesare pentru finantarea cheltuielilor privind executarea lucrarilor pentru reabilitarea termica a blocurilor de locuit-condominii se asigura astfel:
- 37% din alocatii de la bugetul de stat, in limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, precum si din alte surse legal constituite;
- 30% din fonduri aprobate anual cu aceasta destinatie in bugetele locale si din alte surse legal constituite;
- 33% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari si din alte surse legal constituite.
CUM DEVII PARTENERUL PRIMARIEI SECTORULUI 3.
Ce trebuie sa faceti pentru accesarea Programului de Reabilitare Termica ?
Trebuie convocat[, in cel mai scurt timp posibil, adunarea generala a asociatiei de proprietari pentru aprobarea, in cadrul acesteia, a deciziei de interventie pentru reabilitarea termica. Dupa obtinerea deciziei de interventie, se completeaza dosarul cu:
- fisa de indentificare a cladirii;
- lista proprietarilor si a spatiilor cu alta destinatie din cladire;
- hotararea adoptata in adunarea generala, cu acordul majoritatii proprietarilor, privind reabilitarea termica, in conditiile de finantare prevazute de lege;
- dovada constituirii fondului de reparatii.
TERMENUL LIMITA DE TRANSMITERE A DOCUMENTATIEI: 31 IANUARIE 2009
Transmiterea dosarului catre coordonatorul local, respectiv Primaria Sector 3, se va face pana la data de 31 ianuarie 2009. Urmeaza semnarea Conventiei Cadru cu Primaria Sectorului 3 si asigurarea, dupa aprobarea indicatorilor tehnico-economici si pana la initierea producerii de achizitie publica a executiei lucrarilor de reabilitare termica, a unui cuantum minim de 15% din cota parte ce revine asociatiei de proprietari. (PROMPT MEDIA)
11/12/2008 - Acest articol a fost citit de 5246 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 112 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie termica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |