Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Majorarile salariale din ultimii ani in Romania nu mai pot fi posibile pe termen lung, desi preturile sunt mai ridicate decat cele din alte state vestice. “Daca am compara salariile din Bucuresti cu cele din Germania, de exemplu, ele sunt apropiate. Dar, daca ma duc la cumparaturi in Germania, este mult mai ieftin acolo”, afirma Peter Simon, country managerul ABB Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
Peter Simon, seful subsidiarei locale a grupului elvetiano-suedez ABB, unul dintre cei mai mari furnizori globali de tehnologie pentru energie electrica si automatizari, mai spune ca multi oameni de afaceri din Romania au fost surprinsi de actuala criza economica, obisnuiti cu o crestere economica neintrerupta. “Dar, pe fiecare munte, daca esti in varf, trebuie sa incepi sa mai si cobori. Si daca mergi in jos, trebuie sa fii pregatit pentru momentul cand panta incepe din nou sa urce”, explica Peter Simon intr-un interviu acordat Business Standard.
Ca si alti mari jucatori din economie, ABB Romania se uita la “partea plina a paharului” in aceasta criza economica. Compania urmareste pe piata locala oportunitati de achizitii, in domeniul ingineriei sau al productiei de echipamente energetice. “Ne uitam pe piata locala pentru oportunitati de achizitii, de exemplu la companii de inginerie si la producatori de echipamente electrice. Nu suntem in negocieri cu nimeni, deocamdata”, declara oficialul ABB. Potrivit lui Peter Simon (citeaza Standard.ro), “in aceasta perioada, toate marile companii se uita pe piata la achizitii pentru viitor, fiindca au bani. Este mult mai atractiv sa cumperi acum, pentru a fi pregatit atunci cand piata va incepe din nou sa creasca”.
Grupul elvetiano-suedez a inregistrat anul trecut, pe piata locala, un volum al afacerilor de peste 100 milioane de dolari (68,5 milioane de euro), care reprezinta contractele ABB Romania si pe cele directe ale grupului. “Cred ca afacerile grupului in Romania (prin intermediul unor reprezentante din alte tari - n.red.), excluzandu-le pe cele realizate direct de aici, s-au ridicat, anul trecut, la 10-15 milioane de dolari”, a spus Peter Simon. Oficialul ABB a adaugat ca nivelul veniturilor inregistrate de companie anul trecut a fost de aproximativ un milion de dolari pe angajat, iar firma are in jur de 100 de salariati, informeaza Business Standard. “Poate ca, in urma acestei asa-zise crize, putem ajunge la 1,2 milioane de dolari pe angajat. Pentru Bulgaria, acest nivel de un milion de dolari pe angajat este prevazut in strategia pana in 2012. In Romania, deja avem acest lucru”, a completat Simon. Potrivit acestuia, compania nu va mai majora salariile ca in anii anteriori si va stopa angajarile, estimand o reducere a costurilor totale cu 10%. Potrivit oficialului ABB, nivelul total al afacerilor pe plan local a fost afectat, in ultimele luni din 2008, de caderea pietei imobiliare, pentru care furnizeaza echipamente electrice. Simon estimeaza, totusi, o stagnare a pietei de echipamente energetice in acest an, pe fondul aparitiei a noi segmente de business, cum este productia de energie eoliana.
Sursa: www.Standard.ro
23/01/2009 - Acest articol a fost citit de 4231 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 145 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Afaceri" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |