Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Cea mai mare companie din portofoliul statului in functie de cifra de afaceri, Electrica, firma cu cinci milioane de clienti, va aloca in acest an aproximativ 755 milioane de lei (188,75 mil. euro) pentru investitii, majoritatea acestora fiind destinate dezvoltarii retelelor, a anuntat ieri distribuitorul si furnizorul de electricitate.
Ministerul Economiei, proprietarul companiei, a decis recent schimbarea directorului general Corneliu Stan si inlocuirea acestuia cu Ioan Folescu, fost angajat al Electrica, in prezent, om de afaceri si vicepresedinte al PDL Dambovita.
“Pentru reducerea intreruperilor in alimentarea consumatorilor, filialele de furnizare si distributie ale Electrica SA au prevazut, in bugetul pe 2009, aproximativ 560 milioane de lei (140 mil. euro - n.red.) pentru cheltuieli de investitii”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei. Din aceasta suma, 450 milioane de lei (112,5 mil. euro - n.red.) sunt destinate investitiilor necesare pentru dezvoltarea retelelor, diferenta fiind necesara rambursarii de credite pentru investitiile realizate in anii anteriori. La acestea se mai adauga lucrarile de investitii ce vor fi realizate din tariful de racordare, estimate pentru 2009 la o valoare de aproximativ 195 milioane de lei (48,75 mil. euro - n.red.). Investitiile vizeaza cresterea gradului de eficienta in managementul activitatii economice si comerciale, dezvoltarea si modernizarea retelelor de distributie, precum si indeplinirea indicatorilor impusi de standardul de performanta, in vederea reducerii intreruperilor la alimentarea consumatorilor, urmarindu-se in mod deosebit asigurarea accesului nediscriminatoriu la retea al oricaror categorii de utilizatori (consumatori, producatori), potrivit sursei citate de "standard.ro".
Printre principalele obiective de investitii aflate in derulare in 2009, Electrica mentioneaza realizarea de noi statii de transformare (Manastirea-Dej, Campina, Ploiesti Crang, Movila Vulpii), modernizarea unora existente (Ploiesti Nord, IUP Targoviste, Dumbrava Sibiu, Sf. Gheorghe, Baia Mare 4, Jucu-Cluj), modernizari ale retelelor de medie si joasa tensiune, inclusiv racordarea de noi consumatori. De asemenea, societatea de stat vizeaza extinderea folosirii sistemului de automatizare a distributiei, extinderea sistemului SCADA-DMS de monitorizare a functionarii in timp Real a retelelor electrice.
Electrica a obtinut anul trecut un profit brut de 1,5 miliarde lei (407 mil. euro), de aproape zece ori mai mare comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului 2007, ca urmare a incasarii banilor din vanzarea celei mai valoroase filiale din portofoliul sau, Electrica Muntenia Sud, catre grupul italian ENEL, potrivit datelor preliminate. Electrica activeaza pe piata locala alaturi de E.ON Germania, CEZ Cehia si Enel Italia.
Sursa: www.standard.ro
02/02/2009 - Acest articol a fost citit de 3002 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 57 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |