Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Campania „Marea Debarasare” organizata de Ministerului Mediului impreuna cu asociatiile colective, reprezinta o initiativa strategica pentru a raspunde cerintelor directivelor europene dar, financiar, are suportul organizatiilor colective ale producatorilor de echipamente electrice si electronice si sprijinul autoritatiilor locale.
„Vreau sa multumesc administratiilor locale pentru implicare in acest demers, avand in vedere responsabilititatile directe pe care le au in acest sens si, reamintindu-le ca avem sarcina comuna de eliminare a acestui tip de deseuri in mod ecologic, de a le trata si recicla” a mentionat ministrul.
La conferinta de presa, alaturi de ministrul mediului, au fost prezenti reprezentanti ai organizatiilor colective - Environ, Ecotic si Recolamp dar si reprezentanti ai societatilor care recicleaza deseuri – Stena DTM, Greenweee si Gremlin.
Campania Marea Debarasare are rolul principal de educare si motivare a cetatenilor, de a institui o anumita rutina pentru o activitate normala, civilizata si care sa conduca la indeplinirea obiectivului principal de protectia mediului. „Nu facem acest lucru pentru ca avem o obligatie sa atingem tinte de colectare de 4 kg pe cap de locuitor. O facem cu responsabilitate pentru viitorul copiilor nostri, pentru a nu produce pagube ireversibile mediului in care traim. In acelasi timp, un obiectiv foarte important este valorificarea resurselor”, a subliniat Ministrul Mediului.
Conferinta de presa reprezinta rezultatul intalnirilor din saptamanile precedente dintre ministrul mediului si expertii ministerului cu reprezentantii organizatiilor colective ale producatorilor precum si ale societatilor de reciclare. In urma intalnirilor s-a stabilit reluarea campaniei “Marea Debarasare”, dar si readucerea in discutie a revizuirii legislatiei in domeniul managementului deseurilor. De asemenea, o atentie sporita va fi acordata activitatii de reciclare, prin monitorizarea pietei deseurilor, urmarindu-se respectarea ciclului colectare – tratare – reciclare printr-o monitorizare stricta impreuna cu asociatiile partenere.
Desi regula era ca ziua de colectare sa fie in prima sambata a fiecarei luni, din motive obiective, Ministerul Mediului impreuna cu asociatiile colective, au decis ca prima editie din acest an sa se desfasoare in data de 14 martie. Incepand cu luna aprilie, se va tine cont de scenariul initial, respectiv prima sambata a fiecarei luni, deoarece s-a observat ca nivelul colectarii este semnificativ mai mare, in conditiile unei mobilizari serioase la nivelul administratiei locale si operatori de salubritate, intr-un cadru deja cunoscut. De asemenea trebuie tinut cont ca multe primarii si-au facut propriile campanii locale de colectare, luand in considerare ca prima sambata din luna este rezervata campaniei „Marea Debarasare”.
Sursa: www.PROMPTMEDIA.ro
10/03/2009 - Acest articol a fost citit de 2136 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 32 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |