Energie pentru maine, primul proiect national pentru eficientizarea consumului de energie si combustibil


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Energie pentru maine, primul proiect national pentru eficientizarea consumului de energie si combustibil


Ministerul Mediului anunta campania Energie pentru maine, primul proiect national pentru eficientizarea consumului de energie si combustibil, care isi propune sa implice publicul larg pentru a contribui la diminuarea consumului de energie.

energie verde

Campania se va derula la nivel national, in toate zonele mari urbane din Romania, si va cuprinde trei directii strategice de comunicare: Consum (schimbarea comportamentului de consum al energiei), Construiesc (promovarea conceptului de “casa inteligenta”), Conduc (adoptarea de practici responsabile de economisire a combustibililor). Intregul proiect este conceput astfel incat sa implice stake-holderi, comunicatori, mass-media, companii din sistemul energetic si alti investitori privati, oficiali guvernamentali, reprezentanti ai societatii civile si public privat.
Campania “Energie pentru maine” va fi lansata cu ocazia Zilei Mediului, 5 iunie 2009, urmand ca promovarea si actiunile ulterioare sa se dezvolte separat pe fiecare directie de comunicare in parte, prin mesaje specifice.
 In conditiile in care ultimele date stiintifice arata ca emisiile de gaze cu efect de sera la nivel global vor trebui sa fie stabilizate pana in 2020 si cel putin injumatatite pana in 2050 (in comparatie cu nivelurile din 1990) pentru a preveni agravarea efectelor schimbarilor climatice, necesitatea unei campanii de constientizare pentru diminuarea consumului de energie este evidenta.
La 16 februarie 2009 s-au aniversat patru ani de la intrarea in vigoare a Protocolului de la Kyoto la Conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, referitor la respectarea angajamentelor de limitare cantitativa si reducere a emisiei de gaze cu efect de sera fata de nivelul anului 1989, in perioada obligatorie 2008 – 2012.
Romania, ca tara Parte la Conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice, a ratificat Protocolul prin Legea nr.3 din 2001, asumandu-si, astfel, angajamentele privind limitarea cantitativa si reducerea emisiilor de gaze care produc efectul de sera.
In scopul unei dezvoltari durabile si pentru atingerea obiectivelor Protocolului de la Kyoto tara noastra, alaturi de celelalte state semnatare, trebuie sa intreprinda o serie de masuri menite sa stabilizeze concentratiile de gaze cu efect de sera in atmosfera la un nivel care sa impiedice orice perturbare antropica periculoasa a sistemului climatic:
- Eficientizarea industriei din punct de vedere al consumului de energie, trecand de la utilizarea combustibililor fosili bogati in carbon (carbune), la combustibili saraci in carbon (gaze naturale) sau la combustibili alternativi;
- Restructurarea industriei energetice, de la extractie si pana la consum, astfel incat sa devina eficienta si mai putin poluanta;
- Orientarea transportului spre mijloace mai putin poluante si cu consumuri reduse;
- Realizarea constructiilor astfel incat sa fie eficiente energetic si sa tinda spre utilizarea surselor de energie regenerabila;
- Utilizarea echipamentelor si produselor cu consum redus de energie;
- Protejarea si extinderea padurilor.

Sursa: www.promptmedia.ro

 
05/05/2009 - Acest articol a fost citit de 3472 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 110 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Energie solara in Oltenia
A intrat in functiune cea mai mare centrala...
S-a inaugurat cea mai mare fabrica de reciclari...
Proiectarea ecologica, impusa si produselor...
Primaria colecteaza din nou deseuri electrice...
Stirile urmatoare
Informare mai buna pentru consumatori despre...
10 milioane euro in fabrica de reciclare a...
Generatoare eoliene, proiect de 1 milion de euro
Fond de 1 mld de euro pentru energie verde
Surse de energie regenerabila in statiunea Lacu...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric