Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Aceasta este cea de-a doua majorare a procentului de prefinantare din acest an, dupa cea de la 15% la 20%. "Aceasta masura va asigura o mai buna absorbtie a fondurilor comunitare si va aduce mai multi bani in economie din care sa fie platite lucrarile care se deruleaza din fonduri europene", apreciaza prim-ministrul.
Ca regula generala, la proiectele selectate pentru fonduri structurale, sistemul de finantare este sub forma de decont, adica titularul proiectului trebuie sa efectueze cheltuieli din fonduri proprii, urmand sa ii fie rambursate ulterior, intr-o perioada de 2-3 luni. In cazul proiectelor care presupun infrastructura si lucrari publice, este absolut necesara o suma de bani pentru a plati antreprenorii astfel incat sa fie demarate lucrarile. Astfel, pentru a nu efectua aceste cheltuieli din bugetul local, autoritatile publice locale au posibilitatea de a solicita un avans, care sa permita inceperea lucrarilor. Acest avans, sau prefinantare, a fost initial (in 2007) stabilit la 15% din valoarea totala eligibila a proiectului. Ulterior, procentul a fost ridicat la 20% si acum, la 30%.
Cota majorata de pre-finantare va fi acordata numai in anumite conditii
„Am majorat cota de pre-finantare de la 20 la 30% si dam posibilitatea autoritatilor locale sa plateasca mult mai usor partea de TVA, nemaifiind obligate sa suporte din bugetul Consiliului Local aceasta suma de bani./.../ Prin aceste masuri mai rezolvam o problema scadenta a celor care deruleaza fonduri europene, indeosebi a administratiilor locale: problema TVA-ului pe care trebuie sa il plateasca autoritatile locale”, a declarat marti prim-ministrul Emil Boc, la finalul reuniunii de Comitetului Interministerial privind absorbtia fondurilor comunitare.
27/05/2009 - Acest articol a fost citit de 2773 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 92 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Statistici" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |