Generatoare eoliene, proiect de 1 milion de euro


ghidelectric.ro
Sambata, 18 Ianuarie 2025
Ne gasiti si pe:            

Generatoare eoliene, proiect de 1 milion de euro


Un milion de euro pentru un proiect de perfectionare a generatoarelor eoliene

energie eoliana

Universitatea Politehnica Timisoara va primi o finantare nerambursabila de peste un milion de euro pentru un proiect de perfectionare a generatoarelor eoliene. In cadrul proiectului Universitatea Politehnica Timisoara are ca asociat Astra Consulting din Norvegia. Finantarea este acordata prin mecanismul Financiar SEE pentru Romania (Granturile SEE) si al Programului de Cooperare Norvegian (Granturile norvegiene). 70 de proiecte din Romania au fost selectate pentru a primi fonduri nerambursabile in valoare totala de 98,5 milioane de euro. Proiectele provin din sectoare prioritare cum ar fi mediu, energie, sanatate, productie sustenabila, protejarea patrimoniului cultural si resurse umane. Prin intermediul celor doua programe, Granturile norvegiene si Granturile SEE, statele din Spatiul Economic European SEE-EFTA, respectiv Norvegia, Liechteinstein si Islanda, aloca Romaniei asistenta financiara nerambursabila in valoare totala de 98,5 milioane pe perioada 2007-2009 pentru finantarea de proiecte in sectoare cheie pentru dezvoltarea sociala si economica a tarii, cum ar fi mediu, eficienta energetica, productie sustenabila, sanatate si protectia copilului, conservarea patrimoniului cultural si dezvoltarea resurselor umane. In cadrul Programului Norvegian de Cooperare pentru Romania, finantat de Norvegia, au fost aprobate 30 de proiecte bilaterale. Programul a fost initiat ca parte a Acordului de Extindere a Spatiului Economic European, in scopul sprijinirii cresterii economice si dezvoltarii sustenabile si a consolidarii relatiilor bilaterale dintre Romania si Regatul Norvegiei. Valoarea totala a fondurilor se ridica la 48 milioane de euro. Fondurile sunt alocate pentru trei tipuri de proiecte: sprijin pentru deplasari, sprijin pentru pregatirea de proiecte si proiecte individuale - primele doua categorii reprezentand etape pregatitoare pentru cea de-a treia categorie, a proiectelor individuale mai ample. Cele patru domenii prioritare cuprinse in program sunt mediu, eficienta energetica, productie sustenabila si sanatate. Programul are drept cerinta obligativitatea dezvoltarii unui parteneriat intre entitati din Norvegia si entitati din Romania. Programul de Cooperare Norvegian este administrat in Romania de catre compania de stat Innovation Norway, avand drept Punct National de Contact in Romania Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finantelor.

Sursa:  www.promptmedia.ro

 

 
18/06/2009 - Acest articol a fost citit de 3862 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 2 (data de 91 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
10 milioane euro in fabrica de reciclare a...
Informare mai buna pentru consumatori despre...
Energie pentru maine, primul proiect national...
Energie solara in Oltenia
A intrat in functiune cea mai mare centrala...
Stirile urmatoare
Fond de 1 mld de euro pentru energie verde
Surse de energie regenerabila in statiunea Lacu...
Vrem fonduri europene pentru incalzire cu...
Lampi economice, testate la Braila
Prima centrala electrica solara sub forma de...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric