Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Jucatorii din piata interna de energie au fost puternic afectati de criza in primul semestru al anului, pe intreg lantul productie-furnizare, din cauza reducerii consumului industrial, chiar si cu pana la 45%, ceea ce s-a tradus in afaceri mai mici cu 20% pana la 40% si o profitabilitate de subzistenta, in anumite cazuri, declara mai multi reprezentanti ai companiilor din domeniu, chestionati de Business Standard.
Cel mai mare trader de electricitate si, in acelasi timp, producator de stat de energie, Complexul Energetic (CEN) Craiova, anun?a ca, in primele sase luni ale anului, scaderea activitatii in sectorul termoenergetic este de minimum 25%, pe fondul reducerii consumului industrial, si ca inclusiv incasarile sale au fost influentate negativ. “Veniturile din T2 prezinta o anumita stabilitate, inregistrand numai o usoara scadere, de pana la 5%, dar profitul a scazut mult mai mult decat veniturile”, declara Vergil Soare, director economic comercial al CEN Craiova. Acesta mai spune ca au existat chiar si solicitari de reducere de cantitati, uneori sub limita tehnica, si ca profitul a fost supus “unor presiuni externe puternice si de necontrolat”.
CEN Craiova are printre clienti inclusiv compania Petrom, cea mai mare din Romania si, totodata, unul dintre marii consumatori de electricitate.
“Intr-o situatie de criza, mai multi traderi au fost afectati, pentru ca nu au reusit sa raspunda, asa cum trebuia, solicitarilor venite din partea consumatorilor industriali privind reducerea tarifelor. Trebuia sa ai o masa de clienti suficient de mare incat sa-ti permiti sa renegociezi cu producatorii si sa obtii si ceva”, comenteaza, la randul sau, Doru Voicu, directorul de dezvoltare al CEZ Romania. El adauga insa ca, in mare parte, producatorii de energie, companii controlate de Ministerul Economiei, au fost inflexibile la solicitarile repetate ale pietei privind reducerea preturilor si, mai degraba, au acceptat taieri de cantitati. “
01/07/2009 - Acest articol a fost citit de 3211 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 72 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Statistici" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |