Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Acutizarea este amplificata de faptul ca, urmeaza perioada vacantelor, cand motorul economiei se reduce, de faptul ca Justitia a intrat de asemenea in vacanta, astfel incat termenele de judecata in procesele dintre creditori si debitori, sunt impinse catre toamna acestui an, insa cu adevarat distructiv actioneaza volumul tot mai mic de lichiditate care circula in economia nationala.
Desi nimeni nu recunoaste oficial acest lucru, toti marii jucatori din economia nationala, si specialistii agentiei de colectare debite Urban si Asociatii se refera in primul rand la marile companii straine care domina peisajul economic romanesc, exporta banii catre tarile de origine, in special avand la baza contractele de import a produselor pe care le comercializeaza, ramanand tot mai putina lichiditate in tara noastra.
Acest efect de "sugativa" este cel care la acest moment, face ca blocajul financiar sa devina de necontrolat. Cei care lucreaza in industria colectarii debitelor observa ca, de la saptamana la saptamana, se confrunta cu dosare si debitori cu sume din ce in ce mai mari, insa, in egala masura, incasarile si recuperarile efectiv scad dramatic, tocmai din cauza lipsei de lichiditati din economia nationala.
In acest moment, recuperarea datoriile pe calea Justitiei prin procese sau executari silite este deja exclusa. Adica rezultatele sunt zero, intrucat problema este generata de lipsa de lichiditate. Au aparut, de exemplu, lanturi impresionante, de cate 50-60 de firme care au hotarari judecatoresti unele impotriva altora, fara sa le poata valorifica din cauza lipsei banilor. In acest noian in care intreaga tara ajunge in incapacitate de plata, goana dupa lichiditate va deveni cu adevarat impresionanta, iar firmele romanesti vor fi amenintate cu distrugerea.
Profesionistii in colectarea debitelor, cauta solutii disperate, si in spatele unor firme care au de incasat bani de la bugetul de stat (lucrari executate sau TVA-uri de rambursat) sunt formate cozi de pana la cateva mii de firme care asteapta la randul lor sa primeasca in lantul trofic economic, sumele de bani care sa le permita sa supravietuiasca.
Paradoxal sau nu, salvarea firmelor romanesti vine din doua surse: angajatii si statul roman. Pentru a putea trece lunile iulie, august, septembrie care vor fi ucigatoare, firmele vor trebui sa negocieze cu cele doua mari componente principale care la acest moment pun presiune asupra existentei lor.
Primul element si cel mai important, este cel salarial. Salariatii, sunt cei care daca accepta sa li se plateasca cu intarziere salariile, adica sa crediteze cu munca lor firmele, isi vor putea pastra locul de munca, si, de asemenea, vor avea speranta ca in toamna, cand in economie se va raspandi fluxul financiar venit de la FMI, vor constata ca au mizat castigator. Al doilea element de negociere este cel cu statul roman, care trebuie sa inteleaga ca este momentul de a incuraja pe cei care platesc la termen restantele catre bugetul de stat, dar, sa evite sa execute silite firmele cu dificultati financiare.
Sursa: www.promptmedia.ro
08/07/2009 - Acest articol a fost citit de 3319 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 62 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Statistici" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |