Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Sunt tot mai multi antreprenori care au in vedere constructia de centrale hidroelectrice, turbine eoliene, campuri de panouri solare sau fabrici pe baza de biomasa. Aceasta tendinta impreuna cu potentialul energetic oferit de fiecare zona a tarii, indreapta atentia inspre Romania.
RENEXPO® South-East Europe 2009 – Targ international si conferinte pentru energie regenerabila si eficienta energetica in constructii si renovari respectiv case pasive si cu consum redus de energie – face loc unui eveniment central, pentru a doua oara, intre 11 – 13 noiembrie 2009 la Sala Palutului din Bucuresti, unind multiplicatori si actori din Sud-Estul Europei. Dupa premiera de anul trecut, se asteapta la si mai multi expozanti interesati anul acesta, inclusiv producatori, planificatori, furnizori de energie, experti din domeniul cercetarii si dezvoltarii, asociatii, media, ministere si autoritati care vor prezenta vizitatorilor intreaga paleta de energii regenerabile si eficienta energetica. In paralel cu targ, vor avea loc conferinte, cu tematicile: eficienta energetica si case pasive, cogenerare, energie eoliana, energie solara, energie din deseuri, hidroenergie si bioenergie. Experti din domeniul politicii, economiei, asociatiilor, cercetarii si dezvoltarii vor prezenta informatii legate de reglementari, finantare, tehnologii, ultimele rezultate din domeniul cercetarii cat si dezvoltarea pietei viitoare si a strategiilor de implementare.
Au fost facute numeroase studii care arata, ca de exemplu, Romania are potential in transformarea biomasei in energie. Resturile vegetale si lemnoase ar putea asigura peste 60% din energia alternativa produsa in intreaga tara. Potentialul de energie eoliana este in dezvoltare. Folosirea energiei geotermale si solare a fost redusa pana acum la incalzire in case particulare dar hidroenergia a fost folosita de mult timp.
Fiind tara membra a Uniunii Europene, Romania trebuie sa respecte legea recent votata de Parlamentul European in ceea ce priveste eficienta energetica: pana in 2019 toate cladirile nou-construite in Uniunea Europeana, trebuie sa produca energia pe care o consuma. Pentru cladirile publice, termenul limita este 2016.
Sursa: www.promptmedia.ro
11/07/2009 - Acest articol a fost citit de 5679 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 185 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |