Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Aceasta strategie a fost aplicata de Hidroelectrica in contextul in care pe bursa de energie preturile pentru contractele pe termen lung sunt in scadere pe fondul unei cereri de energie tot mai reduse si a avut ca efect protejarea afacerilor in contextul in care livrarile de energie ale firmei s-au redus cu 10% in prima jumatate a acestui an fata de anul trecut.
"Am reusit sa crestem cifra de afaceri si profitul net in primul semestru al anului pentru ca am renegociat tarifele pe piata concurentiala, unde tarifele au crescut cu aproximativ 10% si am redus costurile operationale. Tarifele pe piata reglementata (cea a consumatorilor captivi, cum este populatia sau mici consumatori industriali) au ramas neschimbate", explica Mihai David, noul director general al companiei, care l-a inlocuit din functie de la inceputul acestei luni pe Traian Oprea, detinatorul unui mandat de circa 6 ani la conducerea producatorului de energie electrica.
Aplicand aceasta strategie, compania a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 2,2% in primul semestru al anului pana la 1,24 mld. lei (293 mil. euro) comparativ cu primele sase luni ale anului trecut si un profit net de 201,3 mil. lei (47 mil. euro), in crestere cu 4,2% in perioada analizata. Din toata productia Hidroelectrica, numai 23% se indreapta spre segmentul reglementat, restul fiind vandut pe contracte negociate direct.
Directorul Hidroelectrica spune ca pe baza contractelor deja incheiate cu consumatorii eligibili se asteapta la o crestere a cererii de energie pentru a doua perioada a acestui an.
Mihai David mai spune ca necesitatile de finantare ale companiei se ridica la 250 de milioane de euro, bani pe care incearca sa-i obtina de la mai multe banci cu care se afla in negocieri.
Sursa: www.zf.ro
19/08/2009 - Acest articol a fost citit de 5202 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 90 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |