Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
S-a lovit insa de suspiciunile investitorilor straini cu privire la pastrarea unui mediu concurential, dar si ale expertilor si sindicalistilor din sistemul energetic, care au atras atentia ca in ciuda discutiilor, nimeni nu a lamurit cum vor fi asigurate investitiile necesare acestui sector. “Cum vedeti mentinerea interesului investitorilor straini, atata vreme cat cele doua companii vor avea monopol in piata ?”, i-a intrebat directorul de dezvoltare al GDF Suez, Valentina Siclovan, pe promotorii restructurarii domeniului, informeaza Gardianul.
Presedintele Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), unul dintre cei care au elaborat strategia de restructurare a productiei de energie, a mentionat ca si Consiliul Concurentei s-a aratat sceptic in privinta cotelor de piata, dar problemele au fost rezolvate. "Am avut probleme cu Consiliul Concurentei. O regula este ca primele doua companii sa nu depaseasca 75% din piata, iar in 2010 depaseste, dar in 2013 va fi pe undeva la 69%", a replicat Dan Gheorghiu, presedintele ISPE. In acelasi timp, presedintele Institutului Roman pentru Energie a subliniat ca refacerea pietei energetice va conduce la acelasi rezultat, ca in cazul gazelor. El a subliniat si ca necesarul de investitii in cele doua companii este extrem de mare, intrucat statul nu s-a preocupat de eficientizarea sistemului, informeaza Gardianul.
Promotorii restructurarii productiei de energie au estimat ca investitiile se vor ridica la cateva miliarde de euro, dar nu au putut preciza clar de unde vor proveni sumele necesare acestora. "Pentru grupuri noi fiecare companie va avea nevoie, dupa parerea mea, de 2-3 miliarde euro pe urmatorii zece ani", a spus Gheorghiu. Potrivit directorului general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Balasoiu, cele doua societati ar putea atrage surse de finantare fie din listarea la bursa, fie prin majorarea de capital sau prin credite externe. Pe de alta parte, secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban spune ca o parte din bani ar putea proveni din emisiunea de eurobonduri, dar si de la banci.
Sursa: Gardianul
30/09/2009 - Acest articol a fost citit de 2770 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 56 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |