Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Conferinta a fost prilejuita de celebrarea, la data de 5 octombrie 2009, a "Zilei mondiale a locuintei" si a reunit deputati europeni, reprezentanti ai Comitetului Regiunilor, precum si ai societatii civile.
Adriana Ticau, raportoare a PE pentru revizuirea directivei privind performanta energetica a cladirilor, a prezentat stadiul negocierilor in adoptarea noii directive. In aceasta perioada se desfasoara o serie de trialoguri intre Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeana si Parlamentul European. Europarlamentarul PSD a aratat ca "in forma actuala, directiva privind performanta energetica a cladirilor adoptata in 2002, prevede ca, incepand cu 1 ianuarie 2010, toate Statele Membre trebuie sa se asigure ca orice inchiriere sau cumparare de locuinta se face numai cu conditia emiterii unui certificat de performanta energetica.
Acesta furnizeaza noului locatar sau proprietar informatii privind costul real la utilitati - caldura, gaz, apa calda, energie consumata". De asemenea, deputata europeana a subliniat ca "in 2030, doar 1% din cladirile existente la nivel european, vor fi cladiri noi. De aceea trebuie sa investim masiv in eficientizarea energetica a cladirilor existente". Parlamentul European a propus in raportul sau in prima lectura cateva masuri financiare si fiscale care sa motiveze Statele Membre sa-si eficientizeze cladirile din punct de vedere energetic, precum:
● cresterea semnificativa, incepand cu urmatoarea perioada de programare financiara (2014), a cotei din FEDER (Fondul European de Dezvoltare Regionala) care poate fi utilizata pentru cresterea performantei energetice a locuintelor ;
● crearea, incepand cu urmatoarea perioada de programare financiara (2014), a unui fond european pentru eficienta energetica;
● posibilitatea Statelor Membre de a utiliza un TVA redus, cu caracter temporar, pentru produsele si serviciile aferente eficientizarii energetice a cladirilor.
Adriana Ticau a salutat totodata existenta "Zilei mondiale a locuintei" si a aratat ca "Uniunea Europeana este in proces de revizuire a directivei existente privind performanta energetica a cladirilor. Cladirile consuma 40% din energia utilizata in UE si putem concluziona ca orasele sustenabile sunt neaparat orase eficiente energetic".
"Ziua mondiala a locuintei" este sarbatorita incepand cu 1986. In acest an, peste 30 de tari de pe toate continentele au organizat dezbateri cu tema "Planificarea dezvoltarii urbane". La Bruxelles, Parlamentul European a fost, pentru prima oara de la infiintare, gazda dezbaterilor prilejuite de celebrarea acestei zile.
Sursa: www.promptmedia.ro
07/10/2009 - Acest articol a fost citit de 1922 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 36 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |