Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Totodata, pana in 2017, vor fi puse in functiune centrale eoliene insumand o putere instalata de 3000 MW, potrivit datelor Transelectrica din "Planul de perspectiva al retelei electrice de transport pentru perioada 2008-2012 si orientativ 2017". De asemenea, in zona Galati – Braila, vor deveni functionale centrale clasice de 800 MW, pana in 2013, informeaza NewsIn.
In ceea ce priveste centrala hidroelectrica de acumulare prin pompaj CHEAP Tarnita – Lapustesti, de 1000MW, aceasta are ca orizont de finalizare anul 2015, ce are ca scop echilibrarea balantei productie/ consum a sistemului energetic national in conditiile cresterii productiei la centrala nucleara de la Cernavoda. Altfel, in perioada 2008-2017, sunt preconizate sa intre in retehnolgizare grupuri insumand 3700MW, urmarindu-se mai ales incadrarea in cerintele europene de protectie a mediului, potrivit documentului citat.
Primul parc eolian din Romania, si totodata cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, se construieste la Constanta si are o putere instalata de 600MW. Dezvoltatorul, Grupul CEZ din Cehia, a anuntat recent ca parcul eolian va fi gata in prima parte a lui 2011. "Obiectivele strategice ale urmatoarei perioade de zece ani pentru sectorul de energie, care includ dezvoltarea productiei in centrale electrice eoliene, introducerea in sistem a doua unitati nucleare noi, dezvoltarea productiei pe carbuni si satisfacerea cererii de consum la parametrii normati de calitate si sigurata, impun realizarea in termen scurt a intaririi retelei de transport care sa asigure indeplinirea implementarea acestor cerinte", se mai arata in raportul Transelectrica, informeaza NewsIn.
Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei. Compania gestioneaza, opereaza, intretine, modernizeaza si dezvolta reteaua de transport care este formata din 78 de statii electrice de transformare, cu o capacitate de crica 35.000MVA si 9.000 km de linii electrice aeriene de 110/220kV, 400kV si 750kV, aflate in gestiunea celor opt sucursale de transport. Transportatorul de electricitate are opt sucursale in Bucuresti, Bacau, Constanta, Cluj, Craiova, Pitesti, Sibiu, Timisoara. De asemenea, in prezent, Transelectrica are sase filiale: OPCOM, Smart, ICEMENERG, Formenerg, ICE Service si Teletrans.
Sursa: NewsIn
14/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3187 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 53 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |