Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
EDP a achizitionat anul trecut prin intermediul subsidiarei sale EDP Renovaveis (EDPR) proiecte totalizand 736 MW (mai mult decat un reactor nuclear de la Cernavoda), in diferite faze de dezvoltare, prin preluarea unui pachet de 85% din actiunile companiilor care dezvolta aceste proiecte Renovatio Power si Cernavoda Power.
"La mijlocul anului viitor, primul parc de 90 MW va fi functional in Medgidia. Investitia pentru instalarea unui megawatt in sectorul eolian este de circa 1,3-1,5 milioane de euro, bani care includ toate lucrarile necesare. Acum fundatiile sunt gata pentru proiectul din Medgidia", spune Andreea Vatra, director general al Wind Expert, cea mai mare companie de consultanta in domeniul eolian de pe piata locala, care ofera astfel de servicii celor de la EDPR. Compania mai are acum in constructie un parc de 138 MW localizat in Cernavoda, intentionand ca in urmatorii trei ani capacitatea totala a proiectelor functionale sa fie de 298 MW, informeaza Ziarul financiar.
"Deocamdata, nu putem spune cu precizie cand va deveni functional si parcul de la Cernavoda. Vom da drumul la proiecte pe rand, astfel incat in urmatorii trei ani sa avem 298 MW functionali pe partea eoliana", a mai spus reprezentanta Wind Expert. Cele doua parcuri eoliene, cel din Medgidia si cel din Cernavoda, vor folosi turbine livrate de compania daneza Vestas. EDPR si Vestas au semnat un contract la inceputul acestui an pentru furnizarea a 76 de tubine eoliene cu o capacitate totala de 228 MW, adica exact cat vor avea cele doua proiecte ale EDPR care se afla in faza avansata de executie.
In afara de EDPR, proiectul cehilor de la CEZ se afla intr-un stadiu avansat in ceea ce priveste constructia parcului eolian de 600 MW din doua localitati dobrogene, Fantanele si Cogealac. Potrivit celor mai recente declaratii ale reprezentantilor CEZ Romania, lucrarile la parcul de la Fantanele care presupun instalarea a 139 de turbine eoliene ar trebui finalizate in primavara anului viitor, informeaza Ziarul financiar.
Sursa: Ziarul financiar
21/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3616 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 39 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |