Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Au fost prezenti Peter Faross, director pentru energie nucleara in cadrul Comisiei Europene - DG TREN, precum si Hans Forsstroem, director al diviziei pentru combustibil nuclear si deseuri tehnologice al AIEA (Agentia Internationala pentru Energie Atomica).
Discutiile s-au axat pe identificarea rolului energiei nucleare in UE si la nivel global. "Fiecare Stat Membru este suveran in alegerea mixului energetic. In contextul reducerii emisiilor de carbon, producerea de electricitate din energie nucleara devine o optiune interesanta pentru Statele Membre. Evident, trebuie sa ne asiguram ca reactoarele nucleare respecta regulile de siguranta si mai ales ca tratarea deseurilor nucleare se face in mod corespunzator", a declarat Adriana Ticau.
In prezent, 15 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene utilizeaza energie nucleara pentru producerea de electricitate. Toate statele membre care anuntasera anterior ca vor inchide reactoarele nucleare au revenit asupra deciziei si au prelungit perioada de functionare a reactoarelor existente sau au hotarat sa construiasca noi centrale nucleare.
Romania utilizeaza energie nucleara produsa la centrala de la Cernavoda. Reactorul Cernavoda 2 a fost dat in functiune in 2007. In cadrul interventiei de joi, reprezentantul Comisiei a mentionat ca a primit o noua cerere de finantare din partea Romaniei pentru reactoarele nucleare.
Centralele nucleare produc in prezent aproximativ o treime din electricitatea si 15% din energia consumata in Uniunea Europeana. Energia nucleara are un nivel redus de emisii de carbon ceea ce o face atractiva pentru securitatea aprovizionarii si pentru lupta impotriva schimbarilor climatice. Cadrul necesar pentru energia nucleara in Europa a fost stabilit inca de la 1957 odata cu infiintarea Euratom. La 25 iunie 2009 a fost adoptata Directiva Consiliului de instituire a unui cadru comunitar pentru securitatea instalatiilor nucleare. Prin adoptarea acestui cadru juridic obligatoriu privind siguranta nucleara, UE devine un adevarat model intr-un moment in care intreaga lume priveste cu tot mai mult interes catre energia nucleara. In prezent masurile specifice adoptate la nivelul UE vizeaza protejarea sanatatii celor care lucreaza in acest sector si a publicului larg, precum si protejarea mediului impotriva riscurilor asociate cu utilizarea combustibililor nucleari si a deseurilor rezultate.
Pana in 2020, 2/3 din electricitatea utilizata ar trebui sa nu produca emisii de carbon adica sa provina din surse regenerabile sau din energie nucleara. Forumul privind viitorul energiei nucleare a fost infiintat in octombrie 2003 de catre deputati din Parlamentul European si se constituie intr-o platforma de dezbateri privind energia nucleara si evolutiile din acest sector.
Sursa: www.promptmedia.ro
27/10/2009 - Acest articol a fost citit de 3419 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 62 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |