Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Companiile care vor dezvolta proiecte de energie eoliana sunt Eolica, CEZ, Enel, Energias de Portugal, Iberdrola. Deputatul a afirmat ca Romania trebuie sa renunte la “independenta energetica”.
“Este vorba de ceva mult mai important si anume gasirea unor solutii pentru a scapa de dependenta fata de o singura sursa de energie. De aceea, trebuie sa ne orientam cat mai rapid spre zona green energy”, a precizat acesta, scrie Financiarul.
Potrivit sursei citate, pentru ca investitiile in parcurile eoliene sunt foarte costisitoare in acest moment, Romania trebuie sa se axeze si pe alte zone, cum este compensarea energetica. “Este vorba de diferenta de energie produsa pe timpul noptii si cea produsa ziua. Este cazul centralelor pe gaze si a microcentralelor care acumuleaza energie noaptea. Energia produsa peste noapte poate fi stocata si folosita ziua in compensare, facandu-se mari economii”, a mentionat Dragomir in Financiarul.
Totodata, Romania are o mare oportunitate sa devina lider pe zona energetica in Balcani, spune Dragomir in interviul acordat Forum Invest. “O putem lua inaintea altor state si sa construim mai repede un cablu submarin care sa faca legatura intre tara noastra si Turcia, prin care sa transportam energie, in special energie nucleara. Acest lucru este posibil in conditiile in care Turcia este un mare importator de resurse de energie si are nevoie acum de aceste resurse, nu peste zece ani”, spune Gheorghe Dragomir.
Forum Invest a initiat o serie de dialoguri cu reprezentanti ai mediului de afaceri si detinatori de actiuni in domeniul energetic, pentru a identifica principalele probleme ale jucatorilor din sector si ale pietei regionale de profil. Forum Invest va organiza cea de a patra editie a Forumului International “Energy in Central & Eastern Europe” in perioada 2-4 noiembrie 2009, la Bucuresti.
Sursa: Financiarul
30/10/2009 - Acest articol a fost citit de 2271 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 25 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |