Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
“Exista o frica viscerala in administratia romaneasca in asumarea raspunderii de acordare a fondurilor europene. Exista o paranoia care genereaza o birocratie excesiva. De la semnarea proiectelor prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice din septembrie 2008, nu s-a semnat deocamdata nici un proiect de finantare. Au fost aprobate 14 proiecte, dar nu s-a semnat niciun contract”, a afirmat Florin Ilie.
De asemenea, acesta a precizat ca pentru ca o banca sa se implice in finantarea proiectelor energetice trebuie sa existe garantii, dar activele reale ale proiectelor sunt insuficiente. “La o microhidrocentrala, spre exemplu, exista garantie o conducta, o cabina de comanda. Importante sunt contractele semnate de aceasta”, a spus reprezentantul ING, scrie Financiarul.
“85% din capacitatile de productie termo nu sunt la nivel european. In doi ani ar trebui inchise, dar acest lucru nu se va intampla. Sunt necesare investitii, dar cat timp nu exista un proiect concret al companiilor, o sursa de generare a venturilor, este greu de atras o finantare. Este nevoie si de stabilitate fiscala, ceea ce in Romania nu exista”, a adaugat Ilie.
Totodata, directorul ING a mentionat ca pentru proiectele viabile exista interes din partea bancilor. “INS este interesat de finantarea proiectelor in domeniul energetic. Companiile din domeniul energetic sunt atractive pentru investitorii pe Bursa. Daca societatile existente listate si-ar mari free-float-ul ar fi de mare interes pentru investitori si pentru banci, scrie Financiarul.
Domeniul energetic si in special cel pentru energie regenerabila sunt este de mare interes”, a spus acesta. In ceea ce priveste posibila infiintare a unei companii campion national in domeniu energetic, reprezentantul ING a precizat ca cel putin 20% din societate ar trebui listata la bursa.
Sursa: Financiarul
04/11/2009 - Acest articol a fost citit de 2580 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 21 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |