Hidroelectrica SA vrea sa cumpere un proiect eolian


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Hidroelectrica SA vrea sa cumpere un proiect eolian


Compania Hidroelectrica, intentioneaza sa cumpere un proiect de dezvoltare a unui parc eolian, iar discutiile pentru aceasta tranzactie vor incepe in aceasta saptamana, potrivit directorului societatii, Mihai David.

energie

 „Dezvoltatorul este roman si are toate licentele necesare pentru acest proiect. Parcul eolian ar putea avea o capacitate de 100 MW. Proiectul are toate avizele, inclusiv toate studiile necesare facute. Aceasta parte de inceput la orice proiect eolian este cea mai grea“, a spus David.

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, a declarat pentru  „Financiarul” ca vanzatorul proiectului este o alta companie de stat, distribuitorul de electricitate Electrica, care deruleaza cateva proiecte eoliene. „Probabil vor fi oferte de la companii private, dar Hidroelectrica urmareste in principal achizitia de la Electrica”, a spus Serban. Directorul Electrica, Ioan Folescu, a precizat ca societatea pe care o reprezinta are mai multe proiecte eoliene in diferite stadii de dezvoltare. Doua dintre acestea sunt situate in judetul Constanta si unul in judetul Galati. Strategia Electrica stipuleaza  constructia unor capacitati de productie de 150 MW din energie eoliana. Investitia totala in cele trei ferme eoliene este estimata la 300 de milioane de euro. „Nu putem spune suma achizitiei proiectului, dar aceasta va reprezenta cheltuielile de pana acum cu studiile de prefezabilitate si de fezabilitate”, a afirmat Serban, scrie Financiarul. 

In afara de energie eoliana, Hidroelectrica este interesata sa intre si pe piata de productie de energie electrica pe biomasa. „Vrem sa facem cinci astfel de centrale. Costul lor s-ar putea ridica in total la 200 de milioane de euro”, a declarat David. Prima dintre ele va fi construita, potrivit directorului general, anul viitor, iar costul acesteia se ridica la 40 de milioane de euro.

Pana in prezent, Hidroelectrica produce curent electric numai din surse hidro, avand o pondere de aproximativ 30% din consumul intern de electricitate. Compania este producatoarea celui mai ieftin curent din tara, insa cea mai mare parte a acestuia este contractata pana in 2013-2014 de furnizori privati de energie, cunoscuti sub numele de „baieti destepti”, scrie Financiarul.

Noile investitii, in eolian si biomasa, urmeaza sa acopere deficitul de productie in anii in care cantitatea de precipitatii este mica, asa cum s-a intamplat in 2009.

Conducerea companiei intentioneaza sa finanteze respectivele investitii printr-o suplimentare a bugetului de la 1,15 miliarde de lei la 1,46 miliarde de lei.


Sursa:
Financiarul.com

 
10/11/2009 - Acest articol a fost citit de 3163 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 60 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Contracte nesemnate pentru energie regenerabila...
Petrom doreste sa investeasca in energie...
Investitii in energie verde
O fabrica de energie verde in Slatina
4 milioane de euro pentru parcuri eoliene in...
Stirile urmatoare
Certificate verzi pentru producatorii de...
A inceput a treia etapa a proiectului Casa Verde!
Romstal investeste in energie eoliana
CIS solicita urgentarea aplicarii legii pentru...
Candino Swiss Watch opteaza pentru energie solara
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric