Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
"Statul ar trebui sa nu se mai implice. Sa-si pastreze functiile de reglementator si de supraveghetor, dar nu trebuie sa mai fie activ ca un jucator. Acest lucru se poate face prin privatizari si prin semnarea unor parteneriate cu investitorii privati, scrie Ziarul financiar.
Listarile la Bursa sunt o alta solutie pentru a diminua rolul statului in acest domeniu", spune Claudio Zito, country manager si CEO al Enel Romania. In prezent, statul roman are in portofoliu toata productia de energie electrica locala, companii importante de distributie si furnizare a energiei electrice si monopol asupra transportului de energie electrica.
Problema majora in segmentul energetic de stat este insa lipsa fondurilor pentru investitii, lucru care ar putea duce chiar la inchiderea unor unitati importante in ceea ce priveste alimentarea cu energie a Romaniei. "Investitiile in productia si distributia de energie electrica nu ar trebui sa fie reduse din cauza crizei. Investitiile private sunt cruciale pentru sistemul energetic local", a mai precizat Zito. Statul italian mai are acum o participatie de circa 30% din Enel, potrivit site-ului grupului, in conditiile in care compania a fost la randul sau un monopol de stat, scrie Ziarul financiar.
Enel a preluat trei foste filiale ale Electrica, respectiv Banat, Dobrogea si Muntenia Sud. Acum, dupa separarea activitatilor de furnizare de cele de distributie de energie electrica, intentia italienilor este de a opera pe piata locala prin intermediul a doua entitati distincte specializate pe furnizare, respectiv distributie, scrie Ziarul financiar.
Deocamdata, partea de furnizare din Electrica Banat si cea din Dobrogea au fost reunite in compania Enel Energie, in timp ce partea de furnizare din cadrul Electrica Muntenia Sud este reprezentata de Enel Energie Muntenia. Pe partea de distributie, lucrurile stau similar, doar operatiunile din Banat si Dobrogea fiind deocamdata integrate.
Sursa: Ziarul financiar
16/11/2009 - Acest articol a fost citit de 2733 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 43 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |