Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
“Pana in prezent nu s-au incheiat contracte, iar in domeniul infrastructurii sectorului de energie – retele electrice, de gaze naturale si de titei – nu exista proiecte”, a declarat, miercuri (18 noiembrie 2009), presedintele IRE, Jean Constantinescu, la o dezbatere pe tema absorbtiei fondurilor europene in sectorul energetic, scrie Financiarul.
“Cererile de proiecte pentru instalatii mari de ardere s-au ridicat la 74 milioane euro. Cel mai mare proiect valoreaza aproximativ 100 milioane euro. Cererile pentru extinderea si modernizarea retelelor de distributie de energie electrica s-au cifrat la 57 milioane euro.
Printre companiile care au depus proiecte se numara Transelectrica si Transgaz”, a declarat reprezentantul Autoritatii de Management a POS CCE din cadrul Ministerului Economiei, Cristian Georgescu. Referitor la faptul ca pana in prezent nu a fost incheiat nic iun contract pentru producerea de energie regenerabila, desi 14 proiecte au fost aprobate, acesta a mentionat ca motivul intarzierii consta in faptul ca au fost necesare o serie de clarificari deoarece proiectele au fost ample, scrie Financiarul.
“Cel mai mare proiect se ridica la valoarea de maximum 50 milioane euro. Valoarea finantarii aprobate este de 20 milioane euro, iar domeniul este cel de energie eoliena”, a adaugat Georgescu. Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice administrat de catre Ministerul Economiei are alocate in cadrul Axei Prioritare 4 – Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice, circa 725 milioane euro, respectiv circa 100 milioane euro pe an pentru perioada 2007 – 2013, scrie Financiarul.
Potrivit reprezentantilor mediului privat, principalele probleme in accesarea fondurilor europene sunt lipsa de transparenta in evaluarea si selectia proiectelor si scepticismul sectorului financiar-bancar in a acorda credite.
Sursa: Financiarul
20/11/2009 - Acest articol a fost citit de 2763 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 60 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |