Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
In ciuda contestatarilor acestui proiect care sustineau ca este o idee irealizabila, primaria si-a vazut de treaba si acum este pe cale sa solicite finantare europeana pentru concretizarea acestei centrale. La inceputul acestei saptamini administratia publica din Piatra Neamt a cerut obtinerea acordului de mediu pentru proiectul „Realizarea unei noi capacitati de producere de energie electrica prin valorificarea resursei de energie regenerabila solara cu o putere instalata de 2,9946 MW in municipiul Piatra Neamt si racordarea la Sistemul Energetic National“, pptrivit site-ului Stiriazi.
Acordul de mediu este obligatoriu pentru ca proiectul sa fie eligibil in vederea solicitarii unei finantari europene. „Lucrurile nu au stat pe loc si, in acest moment, am cerut acordul de mediu deoarece este o ultima conditie ce trebuie indeplinita inainte de depunerea cererii pentru obtinerea finantarii. Dupa ce vom obtine acest acord, vom depune dosarul catre autoritatile care decid acordarea finantarilor si speram sa obtinem si banii necesari. A fost facut studiul de fezabilitate si s-a ajuns la concluzia ca realizarea acestei centrale de producere ecologica de energie electrica necesita circa 20 de milioane de euro.
Noi solicitam o finantare care sa acopere 98% din costul acestui proiect iar diferenta de 2% va fi suportata de Consiliul Local. Speram ca acest proiect sa se concretizeze deoarece ar fi un mod ecologic si ieftin de producere a energiei electrice, care nu afecteaza mediul in nici un fel iar energia astfel obtinuta intentionam s-o utilizam pentru iluminatul public din oras dar si pentru unele cladiri publice precum scoli, gradinite etc.“, a precizat Dragos Chitic, viceprimarul municipiului Piatra Neamt, informeaza Stiriazi.
Primaria a stabilit ca aceasta centrala ce va functiona pe baza unor panouri solare va fi amplasata pe strada Horia, la periferia orasului, pe un teren de circa patru hectare. Centrala va avea o putere de aproape 3MW, fiind astfel cea mai puternica de acest gen din Europa. Principiul de functionare va consta in captarea energiei solare prin intermediul unor panouri fotovoltaice si astfel va fi obtinuta energie „verde“. Edilii orasului au gasit deja mai multe intrebuintari energiei obtinute ecolologic, ei dorind sa o foloseasca la iluminatul stradal dar si pentru a alimenta toate scolile si gradinitele din municipiu. Un alt beneficiu pentru comunitatea locala ar fi crearea a 15 locuri de munca pentru functionarea si intretinerea centralei, informeaza site-ul Stiriazi.
Sursa: Stiriazi
22/01/2010 - Acest articol a fost citit de 3793 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 96 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |