Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Inginerii si oamenii de stiinta din intreaga lume adopta tehnologia wireless pentru a raspunde provocarilor aplicatiilor de masurare distribuite si portabile, cum ar fi controlul integritatii structurilor si monitorizarea mediului, atunci cand cablarea este dificila sau extrem de costisitoare. Alaturi de flexibilitatea asigurata de LabVIEW, platforma NI WSN simplifica si accelereaza dezvoltarea acestor aplicatii prin furnizarea unui mediu de programare “drag-and-drop” pentru configurarea sistemelor wireless, extragerea datelor masurate, efectuarea analizei si afisarea datelor. LabVIEW ofera de asemenea interfata web pentru a interactiona de la distanta cu sistemele wireless.
”Platforma NI WSN permite o utilizare simpla, necesara pentru configurarea si implementarea rapida a senzorilor wireless intr-o gama larga de aplicatii", a declarat Dr. William Kaiser, Director al laboratorului de cercetare “Actuated, Sensing, Coordinated and Embedded Networked Technologies” din cadrul Universitatii
National Instruments lanseaza primele doua noduri WSN si intentioneaza sa extinda capacitatile de masurare ale platformei NI WSN. Nodurile de masurare wireless sunt alimentate de patru baterii AA pentru o perioada de pana la trei ani, fiind ideale pentru implementari pe termen lung. Nodul NI WSN-3202, cu patru canale analogice de intrare de ± 10 V si nodul NI WSN-3212 cu patru canale, termocuplu pe 24 de biti, au patru canale digitale I/O care pot fi configurate pentru intrare, sau iesiri “sinking” sau “sourcing”. Platforma include de asemenea, portul Ethernet NI WSN-9791, care este utilizat pentru a conecta nodurile de masurare la LabVIEW.
Dispozitivele wireless includ software-ul NI-WSN, care conecteaza dispozitivele NI wireless la software-ul LabVIEW, operand pe Microsoft Windows sau pe un controler ce ruleaza LabVIEW Real-Time. Software-ul NI-WSN are la baza tehnologia IEEE 802.15.4 si colecteaza datele masurate de la nodurile de masurare distribuite. Software-ul ofera de asemenea, posibilitati de mesh routing si de gestionare a consumului de energie de-a lungul retelei, facand posibila cresterea distantei de masurare, mentinand in acelasi timp, fiabilitatea retelei. In plus, LabVIEW asigura o integrare perfecta cu dispozitivele de masurare cu cablu si cu o gama larga de terte platforme cu retele de senzori wireless.
In timp ce nodurile de masurare sunt optimizate pentru un consum energetic scazut, pentru o functionare multi-anuala, cu resurse operationale limitate, LabVIEW ofera posibilitatea de a individualiza software-ul incorporat pe fiecare nod, utilizand modulul LabVIEW Wireless Sensor Network Module Pioneer. Logica de programare individualizata pe platformele traditionale cu retele de senzori wireless, necesita adesea expertiza in operarea sistemelor integrate si cunostinte generale de programare orientata pe eveniment. Utilizand programarea grafica intuitiva LabVIEW, inginerii si oamenii de stiinta pot programa cu usurinta nodurile pentru a extinde durata de viata a bateriei, pentru a efectua analize personalizate si pentru a reduce timpul in luarea deciziilor.
Cititorii pot accesa www.ni.com/wsn pentru a evalua tehnologia si pentru a achizitiona pachetul de instalare pentru platforma NI cu retele cu senzori fara fir. Pentru a vizualiza disponibilitatea produsulului in functie de tara, cititorii pot accesa www.ni.com/wirelesscertifications.
Despre National Instruments
National Instruments (www.ni.com) transforma modul in care inginerii si oamenii de stiinta proiecteaza, realizeaza prototipuri si implementeaza sisteme de masurare, automatizare si aplicatii integrate. NI ofera clientilor produse software gata de utilizare, precum NI LabVIEW si echipamente hardware modulare la costuri reduse, avand o baza de clienti care include peste 30.000 de companii in intreaga lume, din care, niciun client nu reprezinta mai mult de 3% din venituri si nicio ramura industriala nu reprezinta mai mult de 15%. Avand sediul central in
Contact
SC National Instruments SRL
01/02/2010 - Acest articol a fost citit de 3389 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 94 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "National Instruments" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |