Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Astfel, unitatea estimeaza afaceri de 1,125 mld. lei (266 de milioane de euro) in 2010, cu doar 0,4% mai mari comparativ cu rezultatul din 2009, informeaza Ziarul financiar.
"Complexul Energetic Turceni a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,119 lei (265 mil.euro) si un profit net de 16 mil. lei (3,8 mil. euro). Pentru anul 2010 conducerea societatii a estimat o cifra de afaceri de 1, 125 mld. lei (266 mil. euro) si mizeaza pe un profit de cel putin 6,65 mil. lei (1,6 mil. euro). Profitul net estimat, mai mic decat cel de anul trecut, se datoreaza investitiilor majore care se vor derula pe parcursul mai multor ani si care vor fi finantate si din resurse proprii", spun reprezentantii CEN Turceni.
Rezultatele obtinute de companie anul trecut sunt la randul lor mai mici comparativ cu cele raportate in 2008, cand afacerile unitatii au ajuns la circa 348 mil. euro, iar profitul net inregistrat a fost de 5,4 mil. euro. Anul trecut, majoritatea producatorilor de energie au fost confruntati cu o reducere a cererii din partea clientilor pe fondul reducerii activitatii din mai multe sectoare industriale, scrie Ziarul financiar.
Astfel, in 2009, consumul de energie la nivel national a fost cu 8,3% mai mic comparativ cu cel din 2008, estimarile pentru anul acesta indicand o crestere de pana la 3% fata de anul trecut. Reprezentantii companiei cred ca efectele crizei vor fi vizibile si in 2010, aceasta fiind o explicatie pentru estimarile modeste ale CEN Turceni privind evolutia rezultatelor pentru anul in curs.
"Restrangerea activitatii multor consumatori traditionali de energie, mai ales in lunile cu temperaturi scazute, precum si efectele crizei financiare au dus la estimari modeste pentru acest an. Revigorarea economica precum si crearea companiei "Electra" speram sa ne aduca o crestere a productiei peste nivelul estimat", mai spun reprezentantii companiei.
La jumatatea acestui an, cele doua companii energetice gigant, Electra, din care va face parte si CEN Turceni, si Energetica, ar trebui sa fie functionale, potrivit estimarilor lansate de oficialii Ministerului Economiei.
Reorganizarea sistemului de energetic national prin regruparea celor mai importati producatori de energie in doua companii uriase este un plan care a iscat mai multe controverse printre specialisti.
Astfel, in timp ce unii sustin ca de fapt prin aceasta masura vor fi mutate in mod netransparent fonduri din zona profitabila a energiei reprezentata de productia hidro si nucleara pentru a acoperi gaurile din zone ca mineritul, altii spun ca de fapt fara aceasta reorganizare, care ar putea atrage resurse importante de finantare, Romania risca sa treaca pe termen lung de la statutul de exportator de energie la cel de importator, scrie Ziarul financiar.
Indiferent de tabara in care se afla, cea mai mare temere a specialistilor este cea legata de modul in care vor fi administrati acesti colosi.
Sursa: Ziarul financiar
10/02/2010 - Acest articol a fost citit de 2011 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 2 (data de 40 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |