Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica cel mai mare transformator din Romania


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Retrasib Sibiu ofera companiei Transelectrica cel mai mare transformator din Romania


Transelectrica va primi in acest an cel mai mare transformator produs in Romania, greu de 300 de tone, produs la fabrica Retrasib din Sibiu.

transformator

Sa valorificam acele domenii unde avem competente, sa fim competitivi pe piata internationala", a declarat primul-ministru Emil Boc care a vizitat compania Retrasib. Seful Guvernului a spus ca "prima grija a statului este sa nu incurce o companie care merge bine. A doua grija a statului este sa pregateasca cadrul legal astfel in care fiecare firma din Romania sa poate sa aiba performanta", scrie Financiarul.

Cel mai mare transformator produs in Romania are dimensiuni impresionante, este lung de 12,1 metri, lat de 5,7 metri si inalt de 9,1 metri. La acest transformator au fost reduse pierderile totale de la 960 kw la 570 kw, ceea ce duce la economii in functionare de un sfert de milon de euro anual. Retrasib este printre primii trei producatori europeni de produse de profil specifice activitatii de transport si distributie de energie electrica.
Cu comenzi asigurate pentru 2010 si chiar si 2011, cei 126 de angajati ai firmei cu capital integral privat spera ca Retrasib sa devanseze cel mai puternic producator autohton din domeniu, Electroputere. Retrasib are o cifra de afaceri estimata pentru acest an de 50 de milioane de lei. Cifra de afaceri s-a triplat in 2009 fata de 2008, ajungand la 36 de milioane de lei.

Retrasib este o companiei sibiana profitabila. In acest an, profitul programat va ajunge la 1,5 milioane de euro, dupa ce in 2009 profitul brut a fost de 650.000 de euro. Dupa ce in 2009 actionarii au investit 2 milioane de euro in fabrica, in 2010 exista sansa obtinerii a 2,5 milioane de euro din fonduri europene. Revitalizarea Retrasib a inceput in 2008, insa explozia economica a venit in 2009, odata cu contractul cu Transelectrica.
“Din august 2009, practic a fost o explozie, practic am reusit sa obtinem niste contracte foarte frumoase cu Transelectrica. Am obtinut doua contracte mari care au fost cartea de vizita. Avem comenzi asigurate pe 2010 si 2011. Facem export in Canada, Azerbaidjan si Bulgaria. Viitorul este bun pentru noi”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Liviu Boruz, director general Retrasib. Principalii clienti ai Retrasib sunt Transelectrica, Electrica, Hidroelectrica, ABB, EFACEC, Siemens, Scando, Holcim si firme din Canada, Bulgaria si Azerbaidjan, scrie Financiarul.

Anul acesta exista si posibilitatea de noi angajari. Directorul Retrasib vrea sa mai angajeze opt specialisti pe langa cei 126 de angajati. Din 1993 pana in prezent, numarul angajatilor s-a redus drastic, de la 546 la 126 in prezent, potrivit Financiarul.

Retrasib are mai multi actionari: SC Hold Comert SRl din Bucuresti – 30 la suta din actiuni, SC Trafo Proiect SRL din Bucuresti – 20 la suta, Mihutescu Cioaba Ion – nepot al regelului Cioaba al romilor – 15 la suta, omul de afaceri Catalin Buzoianu – 10 la suta, iar restul actiunilor sunt detinute de angajati. Fabrica Retrasib are o suprafata de 30.000 de metri patrati.


Sursa: Financiarul

 
17/02/2010 - Acest articol a fost citit de 5488 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 1 (data de 144 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice"
Stirile anterioare
Compania Hitachi Koki are o cifra de afaceri...
Rezultate de succes pentru firma AK STEEL
Cum vrea Sommering Install sa creasca cu 60%...
Hidroelectrica a retehnologizat centrala...
Cum sa eviti penele de curent?
Stirile urmatoare
Emerson estimeaza o cifra de afaceri de 21,5...
Electrica liciteaza 285 mil. euro pentru...
Energie electrica din cutie
Am consumat cu 13% mai putine becuri economice...
EnergoBit isi construieste o noua fabrica
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric