Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
"In doua luni acest certificat va intra in vigoare, noi speram ca atunci sa avem suficient de multi auditori pentru a face acest lucru. De asemenea, ministerul a achizitionat doua programe care vor permite introducerea unor date legate de locuinta si deci obtinerea rapida a acestui certificat", a spus ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, potrivit Capital.
Potrivit sursei citate, Romania trebuia sa implementeze acest certificat de la 1 ianuarie 2010, dar inca nu a intrat in atentia Comsiei Europene, si spera ca "acest lucru sa nu se intample nici pana la momentul cand certificatul va deveni obligatoriu ".
Prin certificatul energetic, potentialul cumparator sau chirias este informat asupra performantei energetice a apartamentului, exprimata, in principal, prin consumul total anual specific de energie, exprimat in kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de caldura anual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat, dar si asupra eficientei energetice a apartamentului, prin incadrarea acestuia intr-o clasa energetica, in functie de consumul total anual specific de energie, scrie Capital.
De asemenea, certificatul contine o serie de recomandari pentru imbunatatirea calitatii locuintei, din punctul de vedere al consumurilor energetice, informeaza Agerpres.
Majoritatea cladirilor vechi din Romania sunt incadrate in clasele energetice C si D avand consumuri specifice anuale pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat peste 200 kWh/m2 an, potrivit Capital.
Certificatul este valabil 10 ani de la data emiterii si se elaboreaza de catre auditori energetici pentru cladiri, persoane fizice atestate.
Sursa: Capital
18/02/2010 - Acest articol a fost citit de 2740 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 67 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Legislatie" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |