Cea mai mare fabrica din Europa a General Electric produce turbine ca pe banda


ghidelectric.ro
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Cea mai mare fabrica din Europa a General Electric produce turbine ca pe banda


Un orasel din nord-vestul Germaniei, Salzbergen, adaposteste cea mai mare fabrica europeana de turbine eoliene a grupului General Electric, care va utila inclusiv cel mai mare parc eolian din Europa, amplasat chiar in Romania.

turbine eoliene

In fabrica, piesele sunt transportate cu niste carucioare precum cele de la supermarket, iar produsele au numere similare codurilor de bare, pentru ca lucratorii sa nu faca greseli. Inca de la intrarea in cladirea fabricii, situata pe teren german, apar insemne ale tarii de origine a gigantului GE, SUA, scrie Dailybusiness.

Hala de productie, ce ocupa 6.000 din cei 70.000 metri patrati ai fabricii, a fost conceputa ca un supermarket, explica reprezentantii fabricii.

Pentru a realiza o turbina, angajatii opereaza cu zeci de mii de piese provenite de la furnizori din intreaga lume. Tinand cont de tendinta de mutare a productiei catre Est, reprezentantii fabricii se asteapta ca in curand sa aiba furnizori de piese si din Romania.  Linia de productie are la baza modelul japonezilor de la Toyota. La fiecare din cele 30 statii, angajatii se aprovizioneaza de pe rafturi cu piesele necesare asamblarii turbinelor, potrivit Dailybusiness.

Piesele sunt transportate cu ajutorul unor "carucioare de cumparaturi" precum cele din supermarket. De asemenea, tot ca la supermarket, produselor li se aloca numere, similare codurilor de bare. Cu ajutorul acelor numere, cei 150 de angajati care lucreaza in hala asambleaza mai usor piesele in cadrul unei turbine si sunt diminuate riscurile de erori. Componentele uriase sunt manevrate cu ajutorul unor macarale. La finalul liniei de productie, dupa ce se adauga toate componentele, cu exceptia elicelor ce se asambleaza direct in parcul eolian, o turbina ajunge sa cantareasca 100 de tone.

Cea mai grea componenta este nacela, de 80 de tone, care se adauga la una din ultimele statii ale liniei de productie. Tot spre final se asambleaza si componenta de care vor fi prinse cele trei elice, informeaza Dailybusiness.

Dupa ce ies de pe linia de productie, turbinele sunt pregatite sa fie livrate. Pentru parcul eolian de 600 MW al CEZ din Romania, cel mai mare de pe uscat din Europa, aceasta fabrica va face aprovizionarea, iar livrarea turbinelor se va face prin intermediul unor ambarcatiuni maritime, tinand cont de costul transportului.

Cu o capacitate zilnica de productie de 3 turbine eoliene de 2,5 MW fiecare, fabrica lucreaza doar pe baza de comenzi si nu produce pe stoc.

GE a investit 100 mil. euro in tehnologia si linia de productie din aceasta fabrica, adaptata pentru construirea turbinelor din noua generatie de 2,5 MW. Anterior dezvoltarii acestor noi turbine, General Electric producea la Salzbergen turbine de 1,5 MW, scrie Dailybusiness.

Pe langa fabrica din Germania, GE mai detine in Europa o unitate de productie turbine eoliene, in Spania.


Sursa: Dailybusiness

 
26/02/2010 - Acest articol a fost citit de 2760 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 36 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Energie Verde"
Stirile anterioare
Cata energie eoliana poate produce Romania?
Google va putea vinde energie
Avem nevoie de energie verde care sa produca...
Turbine eoliene in Faurei
Orasul iluminat cu becuri ecologice de un...
Stirile urmatoare
Clujenii vor fi alimentati exclusiv cu energie...
Sfaturi de la nemti despre energie verde
Autoritatile aloca fonduri de 350 mil lei...
In Europa Centrala investitiile in energie...
Romexpo va gazdui anul acesta ExpoRenewEnergy...
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric