Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Conform acestora, judetul Alba are potential crescut in ceea ce priveste obtinerea de energie regenerabila din deseuri lemnoase, scrie Adevarul.
„Strategia Regiunii Centru pentru utilizarea resurselor regenerabile de energie“, primul document de acest gen elaborat la nivelul unei Regiuni de Dezvoltare din Romania, a fost prezentat azi. La prezentare au participat si trei specialisti in energie eoliana din landul german Brandenburg, parteneri in implementarea proiectului, informeaza Adevarul.
Strategia de utilizare a resurselor energetice „verzi“ a fost realizata pe baza unei analize a situatiei energetice din cele sase judete ale Regiunii Centru – Alba, Sibiu, Brasov, Mures, Harghita, Covasna – fiind luate in calcul potentialul resurselor energetice, consumul si productia de energie precum si alti factori.
Anul trecut a fost instalat, in apropiere de Alba Iulia, un stalp pe care au fost montati senzori pentru determinarea potentialului eolian si solar din zona. Astfel de stalpi au fost amplasati si in alte zone din Regiunea Centru. Pe baza datelor obtinute pana la acest moment s-a ajuns la concluzia ca judetul Alba are potential crescut pe obtinerea de energie regenerabila din biomasa (deseuri lemnoase), iar judetul Brasov are potential eolian crescut, potrivit Adevarul.
„S-au stabilit obiectivele generale si specifice si s-a urmarit identificarea si diversificarea surselor de finantare pentru activitatea de producere si utilizare a energiilor regenerabile“, a explicat Mihai Pocanschi, directorul departamentului de Politici Regionale din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Centru. Reprezentantii ADR Centru au punctat cateva dintre obiectivele importante printre care si stimularea alimentarii cu energie regenerabila a comunelor izolate.
„Atat in judetul Alba, cat si in alte judete din regiune exista comunitati izolate. Noi am analizat potentialul energetic regenerabil pe suprafete mai mari, dar nu si pe suprafete mai restranse, pentru ca ne-au lipsit fondurile. Este posibil sa existe surse de energie verde pe spatii restranse, care ar putea fi folosite de localitatile mici“, a explicat Pocanschi.
Sursa: Adevarul
05/03/2010 - Acest articol a fost citit de 3081 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 0 (data de 70 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Energie Verde" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |