Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
"Desi raportul final de activitate pentru 2009 va fi gata catre sfarsitul lunii aprilie, iar publicarea acestuia va avea loc undeva catre inceputul lunii mai, pot spune ca in privinta cantitatilor de becuri si tuburi fluorescente uzate colectate anul trecut, cifrele finale ar putea fi mai mici decat in anul anterior. Putem vorbi despre 140 de mii tone fata de cele aproape 161 mii tone din 2008", a afirmat Roxana Sunica, director de marketing al companiei de reciclare Recolamp, potrivit Capital.ro.
Aceasta a adaugat ca motivul care duce la aceasta scadere se datoreaza cantitatilor suplimentare de pe piata operate de catre firmele specializate in iluminatul stradal.
"Scaderea din 2009 apare in contextul in care 2008 a beneficiat de cantiti istorice de becuri si tuburi fluorescente uzate. Au fost schimbate multe corpuri de iluminat stradal, iar acestea au dus la atingerea unei valori superioare in 2008. Anul trecut, ne-am bazat pe recuperarea de la sursa, mai ales de la utilizatorii casnici", a explicat Roxana Sunica, potrivit Capital.ro.
Potrivit companiei, in prima jumatate a anului 2009, Recolamp a amplasat recipiente specializate pentru colectarea selectiva a deseurilor de surse de lumina in peste 2.300 de locatii, ceea ce a dus la strangerea a 85 de tone de becuri economice si tuburi fluorescente uzate, care urmeaza sa fie reciclate in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei.
Lampile fluorescente sunt fie liniare ('tuburile cu neon'), fie compacte (LFC), acestea din urma putand fi insurubate in duliile obisnuite, adoptarea lor neimpunand deci nicio modificare la actualele instalatii electrice, informeaza Agerpres.
Conform unor studii preliminare, inlocuirea becurilor cu incandescenta prin lampi fluorescente compacte (LFC) ar conduce, in cazul Romaniei, la o economie de energie de circa 40 trilioane de wati-ora, adica echivalentul consumului anual al tarii, informeaza Capital.
Sursa: Capital
17/03/2010 - Acest articol a fost citit de 2211 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 20 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |