Investitii la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Investitii la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda


Negocierile pentru continuarea investitiei la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda sunt pe punctul de a fi blocate de statul roman

Centrala nucleara electrica Intentia ministrului economiei, Varujan Vosganian, de a ridica procentul detinut de stat la societatea mixta ce urmeaza sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, de la 20 la 51%, da peste cap toate negocierile de pana acum cu partenerii straini.

Mai mult decat atat, finantarea lucrarilor, estimate la circa 4 miliarde euro, ar putea reveni in majoritate statului roman. In momentul de fata, nu se stie de unde vor fi luati acesti bani, Fondul de Dezvoltare acumuland o suma insuficienta pentru intregul proiect.

Compania de proiect ce ar urma sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Centrala Nuclearelectrica de la Cernavoda ar fi trebuit infiintata zilele acestea, dupa ce staff-urile celor 6 companii straine care au ajuns la acordul de principiu cu Nuclearelectrica au aprobat intrarea in viitoarea entitate.

Surpriza totala insa. Zilele trecute, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat ca statul roman, prin societatea Nuclearelectrica, isi va creste cota proprie, de la 20% cat era programata initial, la 51%. Declaratia-soc a ministrului Vosganian a lasat fara replica reprezentantii celor 6 companii, care deja isi negociasera pachetele de participatie cu cote situate intre 15 si 20% din capitalul viitoarei companii de proiect. Totusi, prima reactie a venit deja din par-tea reprezentantilor CEZ-Cehia, care au recunoscut ca negocierile au fost intrerupte si luarea unei decizii finale in aceasta privinta a fost amanata, deoarece Guvernul de la Bucuresti a introdus noi termeni in negocieri. In replica, autoritatile romane sustin ca discutiile nu au fost oprite, dar recunosc faptul ca Nuclearelectrica vrea sa-si majoreze participatia la proiect.

„Procesul de luare a unei decizii este acum inghetat“, a declarat miercurea trecuta Jan Veskrna, country manager CEZ pentru Romania, citat de Thomson Financial.

Nu este prima decizie care bulverseaza piata de energie din Romania, o alta fiind infiintarea companiei nationale energetice, care nu poate fi facuta insa inainte de a se elabora Legea holdingului. Orice intarziere in luarea unor decizii clare blocheaza programele de investitii, respectiv procesul de privatizare al firmelor ce ar urma sa intre in viitoarea companie energetica.

Citeste tot articolul in Saptamana Financiara

Scheme electrice centrale nucleare:

Schema electrica nr.1

Schema electrica ermocentrala electrica si centrala nucleara














Schema electrica nr.2

Schema electica centrala nucleara














Schema electrica nr.3
 Scheme electrice centrale nucleare















Schema electrica nr.4 reactor nuclear

Scheme electrice reactor nuclear
 
23/04/2008 - Acest articol a fost citit de 61158 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 0 (data de 1152 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Productie energie electrica"
Stirile anterioare
Termocentrala electrica de ultima generatie la...
Grupuri electrogene Elcos
Uzina electrica Ravenswood vanduta la 1,8...
Vanzari microhidrocentrale
Noi distribuitori de electricitate
Stirile urmatoare
Centrala electrica de la Braila
Centrala electrica pe biomasa la Radauti
Investitii franceze in RAAN
Investitii termocentrala Mintia
Investitii Electricite de France in Romania
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric