Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Pe timpul noptii, in interiorul aparatului poate fi montata o veioza cu consum redus.
Aparatul pare ideal: nu dai banii pe energie electrica si te bucuri de lumina naturala. Diferenta intre acest tub si o fereastra este faptul ca lumina are o intensitate mult mai mare, pentru ca trece printr-un tub reflectorizant, si nici nu schimba in vreun fel temperatura din incapere. Dezavantajul este ca nu poate fi montat oriunde, ci doar pe acoperisul cladirilor, deci nu poate fi folosit in apartamente, si doar la ultimele etaje din case, informeaza Adevarul.
Tubul este compus dintr-o parte care se monteaza pe acoperis, cu filtru UV care permite captura si transferul luminii zilei. Aceasta trece printr-un tub lung pana la 12 metri, in functie de inaltimea la care doresc utilizatorii sa il foloseasca, si ajung in incaperi printr-un fel de bec lat cam de aproximativ jumatate de metru.
Dispozitivul este functional doar pe timpul zilei, si merge foarte bine indiferent daca ploua sau ninge, pentru ca materialul din care este facut nu permite depunerea precipitatiilor pe suprafata sa. Noaptea, in interiorul sau se monteaza o veioza cu consum redus. „Daca pui un bec de 100 de wati ai o lumina de 500 de wati datorita tubului reflectorizant“, sustine Alina Danciu, reprezentant al firmei Tublumina Impex S.R.L. distribuitor al „superbecului“, potrivit Adevarul.
Aparatul, care costa 500 de euro, este adus din America si deja clientii se declara satisfacuti de performantele lui. „Stiam de aceste tuburi din Grecia. Avantajul este ca nu consuma nimic in timpul zilei si da foarte multa lumina“, sustine Nikolaos Giannoulakis, directorul unei firme de structuri metalice din Bucuresti care foloseste tuburile la halele firmei sale, scrie Adevarul.
„Suntem de aproximativ trei ani pe piata din Romania, Am avut multe comenzi, in special pentru halele industriale. Desigur poate fi folosit si in case, dar doar in cele mari“, spune Alina Danciu.
Sursa: Adevarul
18/05/2010 - Acest articol a fost citit de 4432 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 3 (data de 85 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Amenajari instalatii electrice" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor È™i tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale È™i componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privinÈ›a compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |