Compania Energom infiintata in urma cu zece ani, cu capital francez la Cluj, intentioneaza sa angajeze 20 de ingineri si tehnicieni, anul acesta. Astfel, compania va ajunge sa aibe 100 de salariati.
Organizat de: Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei Sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei si sub egida Consiliului Mondial al Energiei.
In perioada 13-17 iunie 2010, va avea loc in statiunea Neptun-Olimp cel de-al 10-lea Forum Regional al Energiei - FOREN 2010, informeaza Newsletter.tehnicainstalatiilor.
Forumul Regional al Energiei, organizat sub egida Consiliul Mondial al Energiei (CME) din doi in doi ani, este recunoscut ca fiind cel mai important eveniment multi-energetic din Europa Centrala si de Est, atragand de obicei mai mult de 1.000 de participanti. In afara membrilor CNR-CME, la Forum participa si lideri din industria energetica, ministri, conducatori ai organizatiilor internationale europene, academicieni, mass-media si persoane interesate de dezvoltarea durabila a energiei.
De obicei, in cadrul Forumului Regional al Energiei are loc o expozitie internationala care prezinta echipamente si tehnologii de ultima generatie din domeniul energetic. De asemenea, factori de decizie din domeniul politic si din domeniul afacerilor vor tine discursuri, vor avea loc mese rotunde cu subiecte majore din domeniul energiei, vor fi prezentate sute de lucrari tehnice de catre experti de frunte din domeniul energetic, oferind participantilor oportunitatea unica de a schimba puncte de vedere referitoare la viitorul industriei energetice din Romania si din lume, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.
Calitatea inalta a lucrarilor tehnice, inovatoare si provocatoare, vor face ca delegatii sa plece profund impresionati de acest eveniment, de problemele care s-au dezbatut precum si de modul de organizare. Forumul va contribui la dezvoltarea unei „culturi generale” in domeniul energiei, cu scopul cresterii constientizarii rolului energiei in viata noastra.
Programul Tehnic al Forumului Regional al Energiei va avea ca tema: „Energia si problemele majore regionale. Dialog si cooperare”. Se va axa pe principalele provocari si oportunitati pentru industria energetica, pentru a contribui la dezvoltarea durabila a acesteia, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.
O trasatura cheie a Programului Tehnic o reprezinta sesiunile plenare si poster, in cadrul carora vor fi prezentate cele mai provocatoare concepte.
Astfel vor fi organizate:
Sectiunile de comunicari stiintifice (Discussion Sessions)
DS 1 Politici energetice si Producerea energiei din surse clasice si regenerabile (centrale electrice, hidro, termo si nucleare, centrale termo si nucleare cu cogenerare si / sau productie de hidrogen, centrale solare, eoliene, geotermale, cu biomasa, valorificarea energetica a deseurilor etc.)
Responsabili organizatori: ISPE SA si MINISTERUL ECONOMIEI
DS2 Piete de energie electrica (Strategii si obiective pentru integrarea in piata europeana a energiei, Comertul transfrontalier, Bursa regionala de energie electrica etc.)
Responsabili organizatori: OPCOM SA, ANRE si TRANSELECTRICA SA
DS3 Rolul operatorilor de transport si distributie in piata liberalizata de energie electrica: Managementul sistemului energetic, Unbundling, Solutii noi pentru transportul si distributia energiei electrice etc.)
Responsabili organizatori: ELECTRICA SA si TRANSELECTRICA SA
DS4 Petrol si gaze: Politici de preturi si tarife, Directii strategice de transport si distributie, Racordarea la piata regionala, Infrastructura si piata, Reglementari europene interne si externe etc.
Responsabil organizator: ANRE si ROMGAZ SA
DS5 Carbune si alte surse primare de energie: sisturi bituminoase, uraniu, tehnologii curate de utilizare a carbunelui s.a., cerere si oferta, preturi si investitii, tehnologii miniere, managementul deseurilor etc.
Responsabil organizator: ANRM
Subiectele preferentiale pentru sectiunile de comunicari stiintifice
1 Tehnologii eficiente de producere, transport si distributie. Asigurarea securitatii in
alimentarea cu energie. Productia distribuita si alimentarea consumatorilor izolati.
2 Resursele de energie regionale si optiunile tehnologice.
3 Piete de energie liberalizate si integrate in piata europeana.
4 Protectia mediului si dezvoltarea durabila. O abordare integrata.
5 Cresterea eficientei energetice.
Fiecare subiect preferential va atinge unul sau mai multe dintre urmatoarele aspecte: cerere, furnizare, piata si stabilirea preturilor, investitiile si modalitatile de finantare, tehnologii si echipamente electrice, eficienta energetica, reglementarile, cerintele de mediu si resurse umane, potrivit Newsletter.tehnicainstalatiilor.
Sursa: Newsletter.tehnicainstalatiilor
25/05/2010 - Acest articol a fost citit de 17913 ori | Tweet Recomanda |
Nota acordata: 1 (data de 69 vizitatori)
|
Produse si servicii ale companiilor | Companiile active sunt aici |
Alte stiri din categoria "Interne" |
| TOP STORY |
Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.
Identificați toate blocurile terminale
Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.
Pentru web masteri | Harta site | |