Concurs foto: Trasnete, furtuni cu trasnete


ghidelectric.ro
Joi, 21 Noiembrie 2024
Ne gasiti si pe:            

Concurs foto: Trasnete, furtuni cu trasnete


Apropiindu-ne de perioada furtunilor de vara am hotarat sa lansam tuturor cititorilor nostri un concurs de fotografii avand urmatoarea tema: Trasnete, furtuni cu trasnete. Fotografiile se pot incarca pe website-ul Proenerg, in perioada 1 mai-31 iulie 2010

proenerg

REGULI DE PARTICIPARE
Participantii concursului - dupa inregistrarea lor la concurs cu datele personale - vor putea incarca fotografiile. Fiecare concurent poate participa la competitie cu maximum 3 fotografii.

Jurizare si premii:

1. Imaginea castigatoare va fi aleasa in urma unui vot public exprimat pe site-ul Proenerg. O adresa de mail poate vota o singura data.

2. Voturile se pot exprima din momentul inceperii concursului pana in data de 15. august.

3. Rezultatul final va fi publicat in newsletterul nostru de sfarsit de august.

4. Realizatorii fotografiilor castigatoare vor fi premiati in felul urmator:


locul I. - voucher in valoare de 1600 RON,
locul II. - voucher in valoare de 800 RON,
locul III. - voucher in valoare de 400 RON

Regulament de participare, cerinte tehnice:

1. Dimensiunile si formatul imaginilor:

- de preferinta mai mari decat 1600x1200 si 2 MegaPixeli

- dimensiunea minima - 600KB

- formatul de fisier = .jpg (JPEG de calitate superioara)

2. Titlul fisierului trebuie in mod obligatoriu sa fie in forma urmatoare: Nume_Prenume-Titlu_Imagine

3. Imaginile nu se arhiveaza.

4. Imaginile trebuie sa se incadreze in tema anuntata.

5. Imaginile publicate sunt COPYRIGHT de realizatori; orice reproducere in orice media, este interzisa de lege.

6. Concurentii isi dau acordul privind postarea si utilizarea fotografiilor pe site-ul Proenerg si pe eventualele materiale tiparite al Proenerg.

7. Vor fi acceptate fotografiile cu persoane private doar daca au fost realizate intr-un spatiu public si daca acestea nu lezeaza dreptul persoanei la viata privata.

8. Inainte de a trimite o fotografie, orice concurent va cere acordul expres al persoanelor care apar in fotografia trimisa cu privire la participarea acesteia la concurs.

9. Fotografiile trimise trebuie sa fie originale, realizate de concurenti.

10. La concurs nu pot participa angajatii firmei noastre sau membrii lor de familie.

11. Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru nici o fotografie insusita in mod ilegal de catre concurenti.

12. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu fotografii la acest concurs.

13. In cazul in care concurentul este minor, raspunderea pentru fotografiile transmise precum si pentru orice consecinte ce ar putea decurge din participarea la acest concurs va reveni parintelui sau ocrotitorului legal conform legislatiei civile.

14. Imaginile care nu respecta prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.

15.In cazul in care un participant va incerca fraudarea votului, Proenerg isi rezerva dreptul de a-l exclude.
 
SFATURI TEHNICE: Fotografierea trasnetelor

Trasnetul, ca si tema fotografica a preocupat majoritatea fotografilor si nu numai. Imaginea unui trasnet care lumineaza cerul descopera o fata a naturii care cu ochiul liber poate fi savurata doar pentru o fractiune de secunda. Multi au incercat sa prinda si sa extinda aceasta fractiune prin realizarea unor fotografii cu rezultate mai mult sau mai putin satisfacatoare.

In vederea realizarii de fotografii reusite avem nevoie in primul rand de furtuna, echipament adecvat, cunostinte, rabdare si mult noroc. Incercam sa venim in ajutorul dvs. cu cateva idei pentru a putea suprinde acest fenomen spectaculos:

1. Fotografierea continua: In cazul aparatelor compacte, care nu au posibilitatea de a lucra cu timpi de expunere lungi, trecem in modul de fotografiere continuu, indreptam aparatul spre zona cerului unde apar cel mai des trasnete. Putem `prinde` unul - doua trasnete chiar si in timpul zilei. (grad de reusita 1/200 :( )

2. Modul semiautomat, timpi de expunere mai lungi: acest tip de fotografiere il putem folosi in cazul majoritatii aparatelor compacte. Timpul de expunere se seteaza pe timpi relativ lungi (8-15 sec) trecand celelalte setari pe automat (in modul S). La o astfel de setare se recomanda folosirea unui trepied.

3. Modul manual, timp de expunere lung: In acest caz este obligatorie folosirea unui trepied. Setam timpul de expozitie pe cea mai mare valoare posibila permisa de aparat, sensibilitatea ISO 100 si diafragma pe o valoare intermediara. Dupa una-doua fotografii se va confirma valabilitatea setarilor.

4. Modul manual, utilizarea timpului B: In cazul aparatelor SLR si unor compacte exista posibilitatea utilizarii acestei setari cu care putem realiza timpi de expunere foarte lungi. Dezavantajul acestui mod este aparitia "zgomotului", avantajul este ca tot ce se intampla intre deschiderea si inchiderea diafragmei va aparea pe fotografie.
Setam aparatul pe timpul B, o deschidere mare, incepem expunerea pana la aparitia primului trasnet. In functie de distanta pana la trasnet setam ISO 100 si o deschidere intre 5,6-8 (cateodata chiar pana la 16) astfel incat fotografia rezultata sa nu fie "arsa" si nici sa nu apara ca niste linii gri subtiate. Toate aceste sfaturi se refera la situatia in care reusim sa iesim in camp deschis fara surse "straine" de iluminat care ar polua rezultatul final. Este obligatorie folosirea unui trepied.

5. Modul filmare sau decupare dintr-un film: exista aparate foto cu functie de filmare cu ajutorul carora putem capta imagini satisfacatore de calitate mai scazuta.

Acestea fiind spuse va doresc o "vanatoare de trasnete" placuta si mult noroc la concursul nostru.
 
Sursa: Proenerg

 

 
09/06/2010 - Acest articol a fost citit de 2557 ori Recomanda
 
 Nota acordata: 3 (data de 61 vizitatori)
 
Produse si servicii ale companiilor Companiile active sunt aici
Alte stiri din categoria "Interne"
Stirile anterioare
Forumul Regional al Energiei - FOREN 2010 A...
Expozitie electrica demonstrativa
Lapp Insulators vede afaceri in crestere cu 33%...
Uzina Electroputere, transformata in mall
Investigatii privind infiintarea Electra si...
Stirile urmatoare
Elvetienii fac o fabrica de turbine eoliene la...
GE lanseaza primul motor turbo cu gaz in doi...
Inscrieri pentru examenul de autorizare ANRE...
Statul detine monopolul pe transportul de...
EnergoBit prezent la IEAS 2010
 
Ghidelectric.ro | electrice si automatizari  | TOP STORY



Noua BSP41 pentru identificarea simplă a tablourilor electrice

imprimanta idenficare tablouri electrice
Firele, cablurile și componentele identificate corect vă oferă imediat o imagine clară privind modul de funcționare și de conectare a unui tablou electric.


Tablourile electrice pot fi identificate acum mai eficient cu noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41.


Identificați toate blocurile terminale


Noua imprimantă de identificare a firelor și tablourilor BSP41 poate imprima pe etichete de identificare rigide pentru toate mărcile majore de blocuri terminale și componente pentru tablouri electrice. Cu BSP41, constructorii de tablouri nu mai au nevoie de câte o imprimantă de etichete rigide pentru fiecare marcă utilizată. Brady Corporation oferă o listă de mărci de blocuri terminale care au fost testate în privința compatibilității cu noua BSP41.


... Citeste articolul
Login
E-mail:
Parola:
cont nou am uitat parola
Fumeaza electronic
Abonare la newsletter
E-mail:

Portal electric si automatizari din Romania pentru firme cu profil echipament electric si electricieni autorizati


Situri Partenere Portal Electric: https.www.avocatiasiduhnea.ro| fisamedicalaiasi.ro| Rocco Piese | studio 20 | www h2on ro | focusrent ro | melkior | komsitravel ro | www.plantmaster.ro | http www scauneonline ro | Rexed |
Pentru web masteri  |  Harta site  |  RSS Ghid Electric